Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat cine e ATACATORUL cu topor de la Düsseldorf: A rănit NOUĂ persoane

Autorul agresiunii cu topor produse joi seară în gara din Düsseldorf, în vestul Germaniei, şi în care au fost rănite nouă persoane, este un kosovar de 36 de ani, suferind de schizofrenie paranoidă, a informat vineri poliţia, excluzând orice potenţială pistă islamistă, transmite AFP.

'Nu există nici cel mai mic indiciu despre o motivaţie politică sau religioasă', a declarat Dietmar Kneip, director în cadrul poliţiei regionale, într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

Suspectul, sosit în Kosovo în 2009, este posesorul unui permis de rezidenţă din motive umanitare şi, potrivit poliţiei, prin această agresiune ar fi încercat să fie omorât de poliţişti.

'Miza pe faptul că poliţia va trage mortal asupra lui, noi numim asta 'suicide by cop' (sinucidere prin intermediul unui poliţist -n.r.)', a explicat Kneip.

Citește și: Facebook introduce o nouă funcție: Mesajele care se distrug după 24 de ore

Anchetatorii au găsit asupra lui un certificat în care erau precizate maladia psihică gravă - schizofrenie paranoidă - de care suferă şi medicamentele prescrise.

Joi seară, în jurul orei locale 20.50 (19.50 GMT), kosovarul a atacat mai mulţi călători ai unui tren regional, imediat după ce acesta oprise în gară, iar pasagerii se pregăteau să coboare.

Citește și: Jocul lui Ponta cu Dragnea. Ce a vrut sa-i transmita Tariceanu lui Iohannis

Împins din vagon de unul din călători, a încercat să urce din nou, dar conductorul a blocat uşa. Kosovarul a agresat apoi mai multe persoane în incinta gării, rănind nouă oameni, dintre care patru se află în stare gravă, fără ca vieţile să le fie însă în pericol. Printre victime, care au vârste între 13 şi 50 de ani, se află şi două turiste italiene.

Agresorul a sărit de pe un pod, dar s-a rănit grav. A fost spitalizat de urgenţă şi urma să fie operat, astfel încât anchetatorii nu l-au putut interoga.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost creat primul embrion artificial din celule stem

Fratele său, care ştia că îşi cumpărase un topor, semnalase la poliţie dispariţia sa. Suspectul era deja cunoscut poliţiei pentru autovătămări corporale.

Vineri în jurul prânzului, un nou incident s-a produs la Düsseldorf, un bărbat fiind rănit cu lovituri de cuţit de un altul, care a reuşit să fugă, a anunţat poliţia locală. Aceasta nu a confirmat informaţiile potrivit cărora arma agresiunii ar fi fost o macetă.

Citește și: STUDIU Migrena poate fi tratată cu…ȘOCURI ELECTRICE

După atacul cu topor, traficul feroviar a fost suspendat în gara Düsseldorf, fiind reluat în cursul nopţii, astfel încât la orele de vârf ale dimineţii trenurile circulau normal.

Peter Altmaier, şeful de cabinet şi consilier apropiat al cancelarului Angela Merkel, a transmis pe Twitter 'compasiunea şi gândurile noastre persoanelor nevinovate rănite', iar primarul oraşului, Thomas Geisel, deplasat la faţa locului, a vorbit despre 'o lovitură grea pentru Düsseldorf', unde 'mulţi oameni sunt în stare de şoc'.

Citește și: Stephen King are un nou proiect de televiziune, alături de J.J. Abrams / VIDEO

Autorităţile germane sunt în stare de alertă în faţa ameninţării jihadiste, în special după atentatul cu camion comis în decembrie la Berlin, atac soldat cu 12 morţi şi revendicat de gruparea Statul Islamic.

La sfârşitul lunii februarie, un german de 35 de ani, care, potrivit presei, suferea de tulburări psihice, a intrat cu maşina în trecători la Heidelberg, omorând o persoană şi rănind alte două.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.