Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat cine este TERORISTUL din Istanbul. Detalii cutremurătoare / FOTO-VIDEO

Autorul atacului terorist din clubul Reina din Istanbul din noaptea de Revelion, în care şi-au pierdut viaţa 39 de persoane şi 69 au fost rănite, se numeşte Lakhe Maşrapov, are 28 de ani şi este originar din Kârgâzstan, a informat marţi postul public de televiziune din Turcia, TRT, citat de EFE.

Potrivit unor elemente preliminare ale anchetei, atacatorul a intrat în Turcia dinspre Siria, ţară în care a luptat în numele grupării teroriste Statul Islamic, motiv pentru care pare să fi avut 'o bună cunoaştere a armelor de foc', a informat publicaţia Hürriyet.

Autorul presupus al atentatului din noaptea de Anul Nou de la Istanbul, căutat în continuare de poliţie, a luptat în rândurile organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, scrie marţi presa din Turcia, dezvăluind noi detalii despre atacul soldat cu 39 de morţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cotidianul Hürriyet notează că, potrivit informaţiilor culese de anchetatori, atacatorul a intrat în Turcia venind din Siria, unde a luptat în numele Statului Islamic, motiv pentru care pare să deţină o 'foarte bună mânuire a armelor de foc'.

Teroristul din Istanbul este de NEGĂSIT. Trupele speciale au luat la puricat un cartier întreg

Conform publicaţiei Habertürk, atentatorul ar fi venit în noiembrie la Konya, în sudul Turciei, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, 'pentru a nu atrage atenţia'. Soţia sa s-ar afla printre cele 12 persoane reţinute în cadrul anchetei.

Informaţia este publicată şi de Cumhuriyet, preluat de EFE, cotidianul dând asigurări că a discutat cu soţia agresorului şi că soţul ei este originar din Kârgâzstan.

Un jurnalist apropiat puterii de la Ankara, Abdulkadir Selvi, scrie în paginile Hürriyet că atacatorul, antrenat pentru lupta urbană, a fost 'special selectat' pentru a comite atentatul din clubul de noapte Reina.

Presa turcă mai dezvăluie detalii ale atacului ce arată că atacatorul a fost antrenat în mânuirea armelor. Potrivit Hürriyet şi Habertürk, atentatorul a folosit încărcătoare duble pentru a optimiza timpii de reîncărcare şi a ţintit spre partea de sus a corpurilor victimelor.

Citeşte şi: Raport ALARMANT în pragul alegerilor din Germania. Inima Europei se transformă în semilună

Jurnalistul Abdulkadir Selvi mai scrie că autorul atacului a fost identificat de autorităţi, care nu i-au făcut deocamdată public numele şi nici nu i-au confirmat eventuala legătura cu Statul Islamic.

Organizaţia jihadistă a revendicat luni atentatul din noaptea de Revelion, susţinând că el a fost comis de 'unul din soldaţii califatului'.

În cadrul anchetei, autorităţile au difuzat mai multe imagini cu atacatorul, surprinse cu diferite ocazii. Una dintre ele îl arată la un birou de schimb valutar din cartierul Laleli din Istanbul, cel mai probabil cu câteva zile înainte de atentat, adaugă AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.