Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a AFLAT: Cine l-a vrut MORT pe oligarhul Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc

Șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, a declarat într-o conferință de presă că există suficiente indicii care demonstrează că o persoană aflată în detenție în RM ar fi complice în dosar. Ținem să precizăm că procurorul a refuzat categoric să dea numele acestei persoane, însă surse judiciare confirmă că este vorba despre Veaceslav Platon. Aceleași surse spun că mesajele pe care le transmitea Platon pe marginea ascestui subiect, erau cifrate, informează deschide.md.

”Am mai stabilit o persoană suspectă în privința cărora avem indicii că ar fi implicată în organizarea acestui atentat. Această persoană se află într-un penitenciar din RM. În celula lui au fost identificat un telefon, iar în urma analizării mesajelor transmise s-a constatat că el grăbea săvârșirea omorului, fiind constrâns de sentința de condamnare care urma sa-i fie pronunțată în scurt timp”, a declarat Procurorul.

Sorin Grindeanu, luat pe nepregătite: 'O să lămuresc acest lucru cu Dragnea'

Ca urmare a audierii persoanelor reținute și a analizei probelor acumulate în dosar, procurorii au pus sub învinuire pe una din persoanele care au comandat asasinatul. E vorba de autoritatea criminală Grigore Caramalac, care figurează și în alte dosare penale în care este acuzat de crime grave și deosebit de grave. Cetățeanul Grigore Caramalac este acuzat de organizarea săvârşirii omorului la comandă, precum și dirijarea realizării lui.

"Dispunem de înregistrări video şi imagini audio. Informațiile au fost confirmate de una din persoanele reținute care urma să execute omorul. Individul susține că a fost ameninţat să execute omorul și că era sigur că ulterior toți executorii ar fi fost omorâți de Karamalak, pentru a șterge urmele. Primul plan era împușcarea cu un aruncător de grenade a două etaje a clădirii Global Business Center".

Dragnea, decizie BOMBĂ: Dă statul român în judecată la CEDO

Din audieri s-a stabilit că inițial li s-a comandat “avertizarea” politicianului, iar după ce le-au fost transmiși o parte din banii s-a insistat ca ținta să fie lichidată, chiar dacă și-ar fi pierdut viața mai mulți oameni. Atât expertiza prealabilă a armelor grele, care urmau să fie folosite pentru asasinare și care au fost ridicate de procurori, dar și mărturiile persoanelor reținute, arată că numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. În mărturii se vorbește despre distrugerea aproape totală a două etaje ale clădirii de oficii în care se afla ținta. S-a mai constatat că pentru această operațiune se căuta și alt tip de arme grele și anume lansatoare de rachete de tip “Șmeli”, care pot distruge un imobil întreg. Unii organizatori ai asasinatului au mărturisit că se temeau că după realizarea acestei comenzi ar putea fi omorâți și ei pentru a fi șterse urmele.

Din informațiile preliminare, suma finală care urma să fie achitată tuturor persoanelor implicate în această acțiune criminală ar putea depăși un milion de dolari. Suma de 200 de mii de dolari, dintre care 100 de mii deja transmise, era destinată pregătirii operațiunii.

Șeful INI, Ion Iachimov, a declarat că executorii asasinatului au venit de trei ori pe teritoriul RM în încercarea de a-și îndeplini misiunea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.