Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a DEZLĂNȚUIT: Tăriceanu, ATAC DUR la binomul SRI-DNA, Iohannis și Băsescu

Calin Popescu Tariceanu

Mai sunt doar câteva luni până la alegerile care vor decide direcția pe care o să meargă România în următorii ani și a căror opțiuni sunt statul de drept sau statul mafiot, este de părere președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru această miză, consideră Tăriceanu, lupta se va duce, pe de o parte, între forțele democratice care militează pentru revenirea la statul de drept, iar de cealaltă parte, de forțe nedemocratice, ”forțe oculte patronate de președintele Iohannis, care vor să se eternizeze la putere ca să-și păstreze pârghiile de control cu care să mușamalizeze definitiv toate fărădelegile săvârșite în ultimii 12 ani și rămase nepedepsite de justiție”.

Schimbare MAJORĂ la CNA. Ce se va întâmpla începând de astăzi

Președintele ALDE susține că aceste ”forțe nedemocratice” controlează ”binomul SRI-DNA”. ”Exercitarea puterii în mod ilegal de unele instituții de forță scăpate de sub orice control al societății a fost descrisă public chiar de fostul președinte al României. Acest „modus operandi” prezentat de Traian Băsescu s-a extins și a transformat drepturile și libertățile cetățenilor într-un lux. Mă refer aici la simpli cetățeni văduviți de drepturile lor constituționale și procesuale, ceea ce a urcat România pe un nedorit loc doi în privința proceselor pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)”, a afirmat Tărcineanu, într-o declarație de presă.

În opinia sa, de partea ”forțelor nedemocratice” se află PNL, pe care-l numește ”un partid-remorcă al președintelui Iohannis”, subliniind că este o formațiune care și-a pierdut identitatea liberală și al cărui drum este dictat din ”laboratoarele oculte care operează împotriva Constituției și a legilor, sub patronajul Cotrocenilor”. Pentru o și mai clară delimitare a celor două tabere, trebuie să fac câteva precizări.

SCHIMBAREA anunțată de Cioloș: E un lucru care va ajuta administraţia

Tăriceanu anunță, de asemenea, că numele său ori al ALDE nu se va asocia în vreo construcție politică cu Traian Băsescu. ”Noi, liberalii, nu putem uita cum a fost umilită voința majorității poporului român, când votul său zdrobitor exprimat la Referendumul de demitere din 2012 a fost anulat în mod mai mult decât suspect printr-o erată a Curții Constituționale.  Noi, liberalii, nu putem uita că părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate este Traian Băsescu. Acum, același personaj se prezintă în mod ipocrit ca un apărător al Justiției și al statului de drept, în contradicție flagrantă cu autodenunțul său public făcut nu demult la un post de televiziune.  Același personaj încearcă să treacă PMP de pragul electoral, nu pentru a contribui la binele comunității”, a explicat președintele ALDE.

Tăriceanu a mai precizat că o alianță între PNL și PMP este aproape naturală. ”Separarea dintre Băsescu și Blaga, dintre Băsescu și PDL-iștii care controlează azi PNL s-a produs datorită Elenei Udrea și nicidecum din motive doctrinare. De aceea, cred că PNL nu este un partid izolat, așa cum afirmă unii, ci are în Traian Băsescu un potențial aliat cu care împărtășește aceeași mentalitate în privința democrației și a statului de drept”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.