Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a vândut Mega Image. Cea mai mare tranzacţie din ultimii 10 ani

mega image

Grupul olandez Royal Ahold a reuşit să ajungă la un acord pentru preluarea grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, pentru circa 9,32 miliarde euro în acţiuni. Se formează astfel al patrulea mare retailer de alimente din Europa şi al cincilea din SUA, în cea mai mare tranzacţie din industria de retail din aproape 10 ani, notează Mediafax.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de acţiuni Ahold pentru fiecare acţiune proprie, au anunţat miercuri cele două companii, relatează Bloomberg. Tranzacţia evaluează Delhaize la 90,04 euro pe acţiune, cu 2,3% peste cotaţia de la închiderea bursieră de marţi.

Acţionarii Ahold vor deţine 61% din compania rezultată în urma tranzacţiei şi vor primi 1 miliard de euro, sumă pe care retailerul olandez intenţionează să o returneze acţionarilor.

După ani de speculaţii, acordul a fost accelerat de intensificarea concurenţei în Statele Unite, venită inclusiv din partea Wal-Mart Stores.

Împreună, cele două companii operează aproape 6.300 de magazine la nivel mondial, au vânzări anuale de peste 54 de miliarde de euro şi acoperă peste 4% din piaţa de profil din Statele Unite, potrivit analizei Natixis.

Compania rezultată în urma fuziunii, numită Ahold Delhaize, va fi al patrulea mare retailer de alimente din Europa.

Preşedintele Delhaize Mats Janssen va deveni preşedinte al Ahold Delhaize, iar directorul general al grupului belgian va fi CEO adjunct.

Companiile anticipează că tranzacţia va fi finalizată la jumătatea anului 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.