Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a VOTAT: Se dau bani pentru fiecare nou-născut din București

bebelusi-maternitate

Un stimulent financiar în cuantum de 2.500 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut din Capitală, conform unei hotărâri votate în ședința din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului București. Proiectul s-a bucurat și de spijinul opoziției, fiind adoptat cu 49 de voturi și o singură abținere.

Sumele vor acordate prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Pentru obținerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința pe raza Municipiului București, iar nașterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei. Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naștere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieșire din spital/certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz.

Vezi și: Zegrean dă calculele peste cap în cazul abuzului în serviciu: 'Parlamentul NU este obligat'

Vezi și: Bogdan Diaconu, dezvăluire BOMBĂ despre Victor Ponta: jocurile din culise

Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data nașterii copilului..

Măsura este una menită să stimuleze natalitatea, prin susținerea cheltuielilor pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

Din raportul de specialitate reiese că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în perioada 2010 — 2015, numărul nou-născuților vii, ai căror părinți au rezidența pe raza Municipiului București, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 copii. Totodată, datele Eurostat bazate pe recensământul din 2011 arată că România se află printre primele cinci state din 28 în care declinul demografic este cauzat atât de sporul natural negativ, cât și de migrația netă cu valori negative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.