Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au declanșat negocierile totale. Se fac și se desfac MAJORITĂȚI. Măsuri de disciplină decretate

negocieri

Foarte interesant ce se întâmplă în aceste zile. Negocierile au început în trombă pentru asigurarea majorității parlamentare care să execute ordinul de Dărâmare a Guvernului ”One man show” Sorin Grindeanu. Marea problemă e aceea a cunoaște cu cine te bați. Surse din PSD susțin că situația e mai dificilă și atipică din cauză că nimeni nu prea știe cu cine se bate, cât de puternică e gruparea care îl susține pe Sorin Grindeanu și mai ales care ar putea fi metodele pe care le folosesc pentru atragerea de adepți.

În aceste condiții nici o condiție de siguranță nu este de prisos.

Tudor Chirilă intervine în scandalul momentului. ATAC VIRULENT la adresa lui Grindeanu: 'Un monstru'

Toți parlamentarii PSD și ALDE și-au anulat deplasările în țară și străinătate... chiar și concedii deja stabilite. Concomitent liderii de grup se vor îngriji ca toți parlamentarii să fie prezenți și se va încerca identificarea celor care ar putea vira în anumite condiții și ar trece în cealaltă tabără.

În condițiile în care cel puțin public sunt anumiți parlamentari care exprimă dubii, care susțin că nu este bine și ar putea trece în Tabăra premierului cei din Coaliția PSD-ALDE au luat în calcul și anumite primiri de parlamentari de la PMP, PNL și USR - oameni care au solicitat venirea dar au fost amânați. Probabilitatea este cu atât mai mare cu cât Congresul PNL din aceste zile ar putea duce la anumite nemulțumiri care i-ar face pe unii liberali să plece. Potrivit informațiilor noastre ar fi în jur de 20 de parlamentari în vizor (exact diferența existentă acum între Blocul Coaliției și restul efectivului total de parlamentari - PSD-ALDE vs. restul, scorul ar fi 244 la 220).

Evident continuă și negocierile politice. Există foarte probabil ca UDMR și PMP să voteze la moțiune fără ordin de partid în baza conștiinței. Este de așteptat ca PNL și USR să voteze cu bilele la vedere.

De negocieri se ocupă însă și cealaltă tabără. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dat de înțeles de mai multe ori în ultima declarație publică că e în contact cu grupuri de parlamentari PNL care ”nu doresc căderea guvernului PSD” și că ”vor exista surprize.”. Multă lume e de părere că premierul blufează, dar sunt și unii care analizează foarte serios opțiunile.

Grindeanu, mișcare de ULTIMĂ ORĂ la Guvern. Decizii publicate în Monitorul Oficial

Potrivit calculelor până la 12 parlamentari PSD să schimbe macazul, insuficient pentru a bloca demersul PSD-ALDE, însă tocmai de aceea următoarele mișcări ar urma să se facă la Palatul Victoria. Dacă Operațiunea Guvernul de 30 de zile va funcționa se va deschide un front foarte larg deschis și cu urmări imprezivibile. În această cheie trebuie citită și mișcarea fulger a PSD și ALDE de a merge imediat cu moțiune de cenzură  - pentru a nu da posibilitatea coagulării unei adevărate forțe care ar putea duce la probleme mult mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.