Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au luat primele măsuri împotriva medicului care l-a consultat pe Gyuri Pascu / UPDATE

ziuaconstanta.ro
gyuri pascu

S-au luat primele măsuri împotriva medicului care l-a consultat pe artistul Gyuri Pascu. Comisia de disciplină a stabilit că medicul a încălcat fişa postului.

Comisia de disciplină l-a audiat pe medic și a constatat două încălcări ale regulamentului intern și ale fișei postului. Potrivit regulamentului, doctorul avea obligația să folosească toate trusele medicale disponibile și să obțină consimțământul pacientului privind tratamentul și transportul al spital.

Medicul nu a luat cu el electrocardiograful și defribilatorul semiautomat și nici nu are, în fișă, refuzul scris al lui Ioan Gyuri Pascu de a fi dus la spital, deși susține că artistul i-a spus că nu dorește să fie transportat la o unitate medicală.

Pentru aceste abateri, medicul va fi sancționat. Potrivit șefului Ambulanței București, Alis Grasu, acesta are o vechime 13 ani în funcție și șapte ani pe salvare.

"Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii. (..) Vom organiza o ședință de urgență în vederea stabilirii sancțiunii în cazul unui medic cu o vechime de 13 ani pe funcție, de 7 ani în serviciul de ambulanță, care până acum nu a avut nicio abatere disciplinară", a spus Alis Grasu.

Verificările au fost declanşate după ce, în noaptea morţii artistului, ambulanţa a fost solicitată iniţial în jurul orei 03.00, iar medicul l-a diagnosticat pe Ioan Gyuri Pascu cu atac de panică. Dosarul va fi trimis către Colegiul Medicilor, care va decide dacă medicul va fi acuzat de malpraxis sau nu.

O celebră creatoare de modă, dusă cu mandat la Pachet. Scriitor cunoscut, suspect în dosar

Dacian Cioloş, MESAJ de ULTIMĂ ORĂ pentru bugetari: Nu cred că e bine

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.

"În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul", a spus Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani şi se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate. Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.