Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Să ne luăm mințile înapoi!

Cristian Bodea
Aud că unii se așteptau ca americanii să își aleagă președinte o femeie, după ce au avut un negru. Șocant, spun asta oameni inteligenți, cu școală și minte multă.
Poftim? Să pui președinte de țară numai ca să dai un exemplu lumii? Sau chiar poporului? Poate in Germania sau Italia, unde președintele e un moș cu rol de bunicuță împăiată în geam pentru poștașul care aduce pensia democrației. Dar, într-o republică pseudo-prezidențială, unde președintele controlează serviciile și justiția, să lași alegerea lui la mâna unor șmecheri cu bani? Voi chiar vreți așa ceva? Dar, mai rău, voi chiar înțelegeți ceea ce cereți?
Îmi vine greu să cred că gașca bogătașilor lui Soros l-a promovat pe Obama. Cum au zis, adică: ”Hai să dăm exemplu lumii! Ne trebuie un actor negru, că oricum noi conducem America.” Aș vrea să cred că omul s-a nimerit la momentul în care americanii au fost destul de copți la minte pentru a accepta un negru. Aș vrea să cred că democrația e posibilă, totuși. Mintea mea nu vrea să accepte că oamenii aceia chiar pot face tot ce vor în lume. E, însă, posibil orice, după cum se face pe față la noi din 2014.
Dar, tu, ca om simplu și normal la cap, să mergi pe raționamentul că musai e să urmeze la ei o femeie, nu e puțin forțat? Realizezi că nu mai vorbim despre democrație, ci despre o piesă de teatru în care se face casting pentru rolul principal. Dar nu poporul îl face, ci niște ”nobili” de tip nou. Și nu pentru ca femeile nu ar fi capabile, ci pentru că oligarhia nu e democrație. E doar o dictatură coafată și machiată, că doar are bani destui. O mascaradă de adormit tinerii frumoși, liberi și, în mod șocant, inteligenți.
Asta ne dorim? O păcăleală ca pe vremea comuniștilor? Noi ne prefacem că alegem, ei se prefac că părerea noastră contează? Paradoxal, cei care gândesc așa sunt tocmai cei ce îl acuza pe Putin de dictatură și imperialism. Paradoxal, ceea ce ei critică în Est, cer în Vest, dar și acasă la ei. Paradoxal, oamenii aceștia, foarte deștepți, acuză orbirea flămândă a electoratului PSD, în timp ce ei se lasă orbiți de propaganda corporatistă.
Păi, așa, la noi ar trebui să impună Soros un homosexual, în 2019, ca să arătăm lumii că ne-am depășit complexele religioase. Sau chiar un ungur, că tot avem încă sensibilități etnice prin Europa. Ah, stați, avem un neamț deja, am rezolvat-o pe asta...
Hmmmmm, oare Julien o fi gay? Sau Alina, ca sa împușcăm doi iepuri cu ea? Poate chiar trei...

content-image


COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.