Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Saad al-Hariri a anunțat că se întoarce în Liban în două zile

reuters
Saad al-Hariri

Saad al-Hariri, premierul libanez care a demisionat din post pe 4 octombrie, a anunţat că este bine şi că se întoarce în Liban peste două zile, relatează Reuters. Într-un mesaj postat pe Twitter, Hariri i-a îndemnat pe libanezi la calm şi a anunţat că membrii familiei sale vor sta în Arabia Saudită, pe care o consideră ”ţara lor”.

Demisia lui Hariri, din Arabia Saudită, a aruncat Libanul într-o profundă criză politică. Oficiali libanezi guvernamentali şi politicieni de rang înalt apropiaţi lui Hariri susţin că Riadul l-a obligat să demisioneze şi îl reţine de atunci împotriva voinţei sale, în pofida faptului că atât Hariri, cât şi Arabia Saudită au respins aceste acuzaţii.

Hariri a evocat în alocuţiunea în care şi-a anunţat demisia temeri cu privire la asasinarea sa şi a acuzat Iranul şi mişcarea ştiită libaneză Hezbollah, cu care se afla la putere, că seamănă discordia în lumea arabă. El a făcut primele declaraţii publice duminică, anunţând într-un interviu televizat, de la Riad, că intenţionează să se întoarcă în Liban în câteva zile pentru a-şi confirma demisia. Preşedintele libanez Michel Aoun, care a acuzat Riasul că îi restricţionează libertatea lui Hariri, a refuzat să-i aprobe demisia până nu se întoarce din Arabia Saudită. Libanul, o ţară mică din Orientul Mijlociu, este prins în această criză politică în rivalitatea dintre Arabia Saudită şi Iran care se poartă inclusiv pe câmpurile de luptă în Siria şi Yemen, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.