Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sacrificații lui Cioloș. Clonțoșii anti-PSD.

inquam / George Calin
dacian ciolos

În bătălia acerbă pentru ocuparea redutelor viitoarei guvernări PSD-PNL apar deja victimele colaterale. Cioloș va fi premier, nu e niciun dubiu. Cele două partide nu crâcnesc în fața acestei propuneri.

De altfel, dacă te uiți în curtea lor, nici n-ar avea pe cine să propună, așa încât lui Iohannis să nu-i cadă mâna când semnează decretul de numire. Condamnați definitiv, urmăriți penal, suspecți de corupție, fosile feseniste. Asta-i oferta.

Cioloș ar fi vrut să continue guvernarea cu câțiva oameni care n-au pierdut timpul cât au fost miniștri. Ghinea s-a mai luminat cum e cu fondurile europene, Borc a înțeles cum stă treaba cu clientela politică din marile întreprinderi bugetofage, Voiculescu a fost un nume bine primit de public la sănătate tocmai pentru că venea din afara sistemului și pare că îl înțelege chiar și din exterior.

Dacă independentul Cioloș poate deveni premier fără a se înregimenta în vreun partid, ba chiar e obligatoriu să rămână echidistant ca să fie acceptat de cele două mari partide, nu același lucru e valabil pentru cei trei tehnocrați pe care Cioloș vrea să-i aducă la pachet.

Ghinea, Borc sau Voiculescu nu vor fi adoptați în veci de PSD. Singura șansă e la liberali. Liberalii nu-i pot susține pentru vreun minister dacă nu-și aduc și ei contribuția politică în campania de la parlamentare. Chiar și așa, Blaga și politrucii cu ștate vechi n-ar vrea să vadă nou-veniți la împărțirea bucatelor.

Ceea ce „sursele” liberale le reproșează unor tehnocrați, de exemplu, Ghinea, este că s-au luat în gură cu PSD. E drept că Ghinea l-a torpilat pe Ponta și pe amicul lui Ghiță, nu pe Dragnea și pupilii lui mai noi.

Așa justifică Blaga și co. de ce Ghinea nu mai poate veni ministru. Ai fost clonțos cu PSD, nu mai poți să stai la masa guvernării cu PSD după parlamentare.

Altfel spus, marele partid liberal îl acuză pe Ghinea că n-a fost atent la marele blat. Păi dacă știai că va fi guvern PSD-PNL după parlamentare, de ce te-ai apucat să bagi bățul prin gardul lui Ion Iliescu?

Dacă așa stau lucrurile, atunci Cioloș însuși va fi într-o postură delicată.

El, ca șef al guvernului, a fost apărat de Ghinea, pe problema fondurilor europene, și ar trebui să aprecieze lucrul ăsta. De altfel, Ghinea nu s-ar fi răstit la Ponta&Ghiță de capul lui. Acum Blaga și ceilalți prieteni ancestrali ai PSD vin și-i reproșează omului lui Cioloș că și-a apărat realizările.

Va condiționa Cioloș intrarea în guvern de venirea celor trei tehnocrați sau îi va sacrifica cinic pentru a rămâne el pe piedestal?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.