Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala Sporturilor din Zalău primește numele tehnicianului Gheorghe Tadici

www.agerpres.ro
Gheorghe Tadici

Sala Sporturilor din Zalău va purta numele antrenorului de handbal feminin Gheorghe Tadici, consilierii locali municipali aprobând joi, în unanimitate, un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit acestui proiect, principala sală de competiții sportive din municipiu se va numi Sala Sporturilor "Gheorghe Tadici", în semn de respect și prețuire pentru cel cel de care se leagă performanțele handbalului feminin din Zalău, dar și o parte din din cele ale acestei ramuri sportive la nivelul echipei naționale, anunță Agerpres.

Citește și: Contra, declarație de război înainte de meciul cu FCSB: 'Am o revanșă de luat'

În vârstă de 65 de ani, Gheorghe Tadici, recunoscut pentru temperamentul său vulcanic, dar și pentru rezultatele deosebite obținute pe plan național, european și chiar mondial, are patru decenii de antrenorat, dedicat în mare parte handbalului feminin din Zalău, cu un scurt "episod" de doi ani la Râmnicu Vâlcea și trei mandate de antrenor al echipei naționale.

În 2005 a câștigat a câștigat cu echipa națională medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, iar în 2007 a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franța. În 2006 a preluat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea până în 2008, cu care a câștigat cinci trofee: titlul în Liga Națională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor și Supercupa Europei.

Pe plan local, sub "bagheta" lui Gheorghe Tadici, echipa din Zalău a câștigat trei titluri de campioană, în 2001, 2004, 2005, și Cupa României în 2003. La nivel european, formația a câștigat în sezonul 1995-1996 atunci Cupa Orașelor (City Cup). În sezonul 2011-2012, în Cupa EHF, HC Zalău a jucat a doua finală, pierdută împotriva unei echipe din Rusia, Lada Togliatti.

Gheorghe Tadici este maestru emerit al sportului și cetățean de onoare al municipiului Zalău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.