Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarii DE TOP la primăria lui Emil Boc. Lista COMPLETĂ a veniturilor

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

După majorările salariale de anul acesta din administrația publică locală, printre cele mai convenabile locuri de muncă la stat se regăseşte şi Primăria Cluj-Napoca, condusă de nimeni altul decât fostul premier, Emil Boc. Acolo, spun jurnaliştii de la Ziar de Cluj, salariile angajaţilor sunt halucinante. Mai exact, spun jurnaliştii, o femeie de serviciu poate ajunge la un salariu de bază de 2.800 lei, o lenjeresă la 3.700 lei, iar city managerul Gheorghe Șurubaru este încadrat cu un venit de 11.600 lei. Pe lângă veniturile de încadrare, angajații Primăriei mai primesc și bonusuri, sporuri și vouchere de vacanță.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI - Traian Băsescu, în vizorul procurorilor. DNA, pregătiri pentru reţinerea şi ARESTAREA fostului preşedinte (presă)

Şi salariul primarului Emil Boc a suferit modificări considerabile: de la un venit lunar de bază de 13.050 lei la un salariu brut de 16.313 lei. Viceprimarii Dan Tarcea și Olah Emese au acum salariul brut de 14.500 lei, față de salariul de bază 11.600 lei, de dinainte de creșterile salariale din administrația publică.

Şi nu sunt singurele cazuri. La data de 30 septembrie, secretarul Primăriei are un salariu de bază de 11.586 lei, un director general și arhitectul șef câștigă 11.238 lei ca salariu de bază, un director executiv are un venit de bază de 10.005 lei, un șef de serviciu încasează lunar 8.700 lei, iar un șef de birou, 8.033 lei. Administratorul public, adică Gheorghe Șurubaru are un salariu de bază de 11.600 lei,scriu jurnaliştii de la Ziar de Cluj.

Potrivit salariilor de bază publicate pe site-ul Primăriei, la data de 30 septembrie, un consilier juridic, un polițist local cu grad superior și un inspector pot câștiga lunar între 4.800 lei și 6.000 lei, ca salariu de bază, în funcție de gradul pe care îl dețin. Un debutant poate fi încadrat în Primărie cu un venit de bază de 2.400 lei și poate ajunge până la 2.900 lei.

Un referent de specialitate, un polițist local (SSD) grad profesional superior este încadrat cu un venit lunar care poate varia între 3.800 lei și 4.800 lei. Un referent sau un polițist local cu studii medii poate câștiga între 1.900 lei și 2.300 lei, dacă este debutant și poate ajunge la un salariu de bază care variază între 3.100 și 3.900 lei, dacă vorbim despre un referent cu grad profesional superior.

Citeşte şi: CSM a DECIS: Prim-procurorul de la Botoşani, SUSPENDAT din funcţie

Chiar şi postul de arhivar în cadrul Primăriei Cluj-Napoca pare a fi destul de rentabil. Salariile de bază variază între 2.400 lei și 3.900 lei, în funcție de experiență și de grade.

Un administrator este încadrat cu un salariu de bază de 2.800 lei, cu studii medii și poate ajunge până la  3.700 lei. Un casier sau un magazioner câștigă pe puțin 2.900 lei și poate ajunge până la 3.600 lei.

Paznicii, curierii, agenții de securitate, manipulanții de bunuri și curierii sunt încadrați cu studii medii sau școală generală, iar salariile de bază variază între 2.480 lei și 3.087 lei.

Primăria Cluj-Napoca are angajate și lenjerese. O persoană care este încadrată pe acest post câștigă cel puțin 3.000 lei și poate ajunge până la 3.700 lei. Aceleași venituri salariale se aplică și în cazul bucătăreselor care lucrează la Primărie.

Un îngrijitor este încadrat cu un salariu de bază de 2.175 lei și poate ajunge până la aproape 2.800 lei. Nici șoferii nu câștigă rău. Salariile lor variază între 2.800 lei și 3.600 lei. Muncitorii calificați au salarii de bază care pornesc de la 2.300 lei și pot ajunge până la 3.700 lei.
Cele mai mici salarii le au muncitorii necalificați. Aceștia sunt încadrați cu salarii de bază care variază între 2.000 lei și 2.500 lei, mai scriu cei de la Ziar de Cluj.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Primăriei, se mai acordă sporuri și indemnizații pentru angajați. De exemplu, indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor aduce un plus de 725 lei la salariu. Cei care au activitate de control financiar preventiv primesc un bonus de 10% din salariul de bază. Personalul care își desfășoară activitatea în compartimentul de muncă cu atribuții în managementul de proiect poate beneficia de o majorare salarială de până la 75% din valoarea salariului de bază. Sumele pot varia între 316 lei și 2.700 lei.

Mai mult decât atât, angajații din Primărie mai primesc și câte un voucher anual de vacanță, a cărui valoare este de 1.450 lei pentru fiecare angajat.

Citeşte şi: Propunere CONTROVERSATĂ a unui consilier local din judeţul lui Iohannis. De ce vrea să INTERZICĂ Poliţia în comună - VIDEO .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.