Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarizarea personalului Ministerului Mediului la același nivel cu a angajaților Gărzii Forestiere

comisie

Deputatii din Comisia pentru munca si cei din Comisia pentru agricultura au dat marti raport de adoptare cu amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 32/2015, stabilind astfel ca salarizarea personalului din Ministerul Mediului si din institutiile subordonate sa fie la acelasi nivel cu cea a angajatilor Garzilor Forestiere.

Raportul de adoptare a fost dat cu unanimitate de voturi, dupa cum a precizat pentru AGERPRES presedintele Comisiei pentru munca, deputatul Adrian Solomon.

'Probabil saptamâna viitoare pe 16 (martie - n.r.) va intra în plenul Camerei, urmând ca apoi sa parcurga celelalte etape pâna la promulgare. Daca nu se contesta la Curte, speram ca nici presedintele sa nu aiba nimic împotriva ca functionarii din subordinea Ministerului Mediu sa fie platiti corespunzator muncii pe care o presteaza. (...) E vorba de salarizarea la acelasi nivel a personalului din subordinea Ministerului Mediului cu personalul din Garzile Forestiere care stim, din toamna, odata cu aprobarea ordonantei, au salarii substantial mai mari, ceea ce ar fi creat disfunctionalitati la nivelul autoritatilor din subordinea Ministerului Mediului. E vorba de Garda de Mediu, de agentiile de mediu, cele care sunt, pâna la urma, si institutii de control, dar si institutii avizatoare pe diverse proiecte chiar cu finantare europeana', a explicat Solomon.

Presedintele Comisiei pentru munca a dat ca exemplu angajatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii care lucreaza în conditii grele si 'sunt platiti cu 1.100 de lei, aproape de salariul minim viitor'.

'Vrem ca ei sa faca protectia acelei zone protejate', a completat Solomon.

El a precizat ca amendamentul vizeaza si personalul angajat din Ministerul Mediului.

'Ministerul Mediului si Ministerul Transporturilor sunt cele mai prost platite ministere din Guvernul României. Daca va uitati, cei care ar trebui sa atraga fonduri europene substantiale, fie pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare si asa mai departe, fie ca vorbim de Ministerul Mediului care are de derulat proiecte pe gestionarea deseurilor, pe canalizare, pe aductiuni de apa si asa mai departe, sunt cei mai prost platiti din întreg sistemul guvernamental. Prin urmare, si pentru Ministerul Transporturilor va trebui sa facem ceva. Deocamdata aici a fost posibilitatea sa amendam o lege care a fost trimisa spre aprobare de catre Guvern în toamna anului trecut', a spus Solomon.

Amendamentul la proiectul de lege de aprobare a OUG 32/2015 a fost propus de deputatii Adrian Solomon, Florin Iordache si Ninel Peia. Textul amendamentului prevede ca, 'începând cu data intrarii în vigoare a prezentei legi, salarizarea personalului propriu al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, agentiilor judetene pentru protectia mediului, Garzii Nationale de Mediu si Administratiei Rezervatiei Biosferei 'Delta Dunarii' se stabileste prin asimilare cu salarizarea personalului din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, respectiv a personalului din cadrul Garzii Forestiere, dupa caz'.

Totodata, în amendament se precizeaza ca 'modul concret de stabilire a salariilor potrivit alin. (1) se face prin ordin al ministrului mediului, apelor si padurilor'.

Camera Deputatilor este Camera decizionala pe acest proiect de lege.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.