Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salman Rushdie, despre laureatul Nobel pentru Literatură 2017: Îl felicit pe prietenul meu Ish. În ciuda ta, Bob Dylan!

Premiile Nobel

Scriitorul britanic Salman Rushie l-a felicitat pe prietenul său, Kazuo Ishiguro pentru câştigarea premiului Nobel literar de anul acesta, printr-un mesaj transmis The Guardian. Salman Rushdie l-a felicitat pe prietenul său Ish, "a cărei operă o iubesc şi admir de când am citit prima dată "Amintirea palidă a munţilor". Şi el cântă la chitară şi scrie cântece! În ciuda ta, Bob Dylan!"

Potrivit fostului laureat Nobel, poetul Andrew Motion, "lumea imaginată de Ishiguro are marea virtute şi valoare de a fi în acelaşi timp individualistă şi profund familiară, o lume de puzzle-uri, izolare, veghe, pericol şi uimire". "Este o onoare extraordinară, în special pentru că înseamnă că mă aşază pe urmele celor mai mari autori care au trăit, aşa că este o laudă terifiantă", a spus laureatul cu Nobel pentru Literatură de anul acesta.

El a afirmat că speră ca premiul Nobel să fie de bun augur. "Lumea este într-un moment confuz şi sper ca toate premiile Nobel să fie o forţă pentru ceva pozitiv în lume aşa cum este acum". Scriitorul britanic de origine japoneză, în vârstă de 62 de ani, este laureatul premiului Nobel pentru Literatură pe 2017 pentru romanele "de mare forţă emoţională în care a dezvăluit abisul din spatele simţului iluzoriu al conectării noastre cu lumea", a anunţat joi Academia Suedeză, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.