Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung a lansat 2 noi modele de smartphone - S6 şi S6 Edge

Samsung a prezentat doua noi modele de smartphone, S6 si S6 Edge, cu carcasa metalica si ecran extensibil si pe lateralele echipamentului, disponibile începând cu luna aprilie, precum si un nou sistem de plati numit Samsung Pay, pentru a tine pasul cu competitorul Apple, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci, precum modelul S5, si camera foto de 16 megapixeli, cu o lentila speciala care îmbunatateste calitatea fotografiilor facute noaptea.
Ecranul modelului Galaxy 6 Edge se extinde si pe margini, usurând accesarea aplicatiilor si permitând partilor laterale sa lumineze, chiar si atunci când este cu fata în jos, atunci când utilizatorul primeste mesaje sau este sunat. Modelul S6 este dotat doar cu ecran frontal.
"Daca te uiti la aceste telefoane, este vorba despre o evolutie completa. Totul, de la ecran, culori, finisarea, metal - este o cu totul noua directie pe care o abordam", a declarat David Kang, vicepresedinte al departamentului de marketing al Samsung.
De asemenea, smartphone-urile includ un sistem de recunoastere a amprentei, pentru sporirea securitatii echipamentelor.
Telefoanele pot fi încarcate wireless si, dupa zece minute de alimentare a bateriei, utilizatorii pot folosi echipamentele pentru a vedea clipuri video timp de doua ore.
Modelele S6 si S6 Edge lansate de Samsung la Mobile World Congress în Spania vor rula sistemul de operare Android Lollipop de la Google.
Ambele smartphone-uri sunt disponibile cu carcasa aurie, alba si neagra, în timp ce S6 poate avea si culoarea albastru, iar Edge poate avea culoarea verde.
Noile modele includ sisteme de plata compatibile cu aproximativ 90% dintre cititoarele de carduri. Sistemul Samsung Pay va fi disponibil începând cu al treilea trimestru al acestui an în Statele Unite si Coreea de Sud, înainte ca sistemul sa poata fi folosit la nivel global.
În acest sens, compania sud-coreeana a încheiat deja parteneriate cu MasterCard si Visa si se afla în discutii cu banci mari precum Citigroup, JP Morgan, American Express si Bank of America.
Modelele S6 si Edge vor fi disponibile în peste 20 de tari începând cu data de 10 aprilie.
Compania sud-coreeana încearca sa tina pasul cu competitorul Apple, care a lansat în luna septembrie a anului trecut modelele 6 si 6 Plus cu ecrane mai mari.
Actiunile Samsung au urcat cu 4,9% luni pe bursa din Seul, în urma prezentarii noilor modele de smartphone.
Samsung a pierdut la limita, în trimestrul trecut, pozitia de lider pe piata globala a aparatelor smartphone, fiind egalat de Apple. Ambele companii au livrat în trimestrul încheiat în decembrie 74,5 milioane de smartphone-uri, echivalente cu o cota de piata de 19,6%, potrivit estimarilor Strategy Analytics.
În ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Samsung a scazut cu 27%, la 5.290 miliarde woni (4,8 miliarde dolari). Profitul operational al diviziei de telefoane mobile s-a redus cu aproape doua treimi, la 1.960 miliarde woni (1,8 miliarde dolari).
În schimb, rivalul Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015 (intervalul octombrie-decembrie 2014), în urcare cu 38% fata de aceeasi perioada din 2013, datorita vânzarilor noilor modele de iPhone-uri lansate în luna septembrie a anului trecut.
Vânzarile de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelasi interval din 2013, la numarul record de 74,5 milioane de unitati, peste asteptarile analistilor. care estimau ca Apple va livra 64,9 milioane de unitati. De asemenea, cifra este mai mare decât volumul de vânzari de iPhone-uri din întregul an fiscal 2011, când Apple a livrat 72,3 milioane de unitati.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.