Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung, implicat în scandalul MOMENTULUI: Care sunt acuzațiile

samsung.com
samsung

Biroul procurorului special pentru scandalul de corupţie în care este implicată preşedinta sud-coreeană Park Geun-Hye a anunţat miercuri că îl va audia pe liderul grupului Samsung, Jay Y. Lee, în calitate de suspect în acest caz, transmite Reuters.

Procurorii sud-coreeni verifică dacă sprijinul Samsung pentru o companie şi mai multe fundaţii ale lui Choi Soon-Sil, o prietenă apropiată a preşedintei Park, a avut legătură cu o decizie din 2015 a Serviciului naţional de pensii din Coreea de Sud de a susţine fuziunea controversată a două filiale ale grupului Samsung.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

Lee Kyu-Chul, purtător de cuvânt al procurorului special, a declarat într-o conferinţă de presă că Jay Y. Lee a fost convocat pentru joi dimineaţă, fiind bănuit de mită, fără a oferi alte detalii.

Choi Soon-Sil, arestată la începutul lunii noiembrie pentru abuz de putere şi extorcare, este acuzată că s-a folosit de relaţiile de prietenie cu preşedinta pentru a cere fonduri de la marile companii din ţară. Park Geun-Hye este acuzată de 'complicitate' la faptele ilegale ale prietenei sale, precum şi pentru că a lăsat-o să se amestece în afacerile statului.

Citește și: Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Omul care anunță președinții încă din 1957 a fost DEMIS / VIDEO

În virtutea unei moţiuni adoptate de parlamentul sud-coreean pe 9 decembrie, şefa statului a fost suspendată, iar Curtea Constituţională are la dispoziţie 180 de zile pentru a se pronunţa în acest caz. Dacă procedura de destituire va fi confirmată de Curtea Constituţională, atunci în termen de 60 de zile trebuie să fie organizate alegeri prezidenţiale anticipate. Alegerile prezidenţiale la termen sunt prevăzute pentru 20 decembrie 2017, anunță Agerpres.

În Coreea de Sud, preşedintele în exerciţiu nu poate face obiectul unei anchete penale, cu excepţia cazurilor de trădare şi insurecţie. Şeful statului nu mai este însă protejat de imunitate după încheierea mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.