Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanctiunile din legea preventiei. Eliminate sau amplificate? Cine e bun de plata

medicamente

Sanctiunile din legea preventiei au nascut ample controverse. In acest moment ea doreste sa responsabilizeze cetatenii obligandu-i sa isi plateasca partial sau integram tratamentele daca refuza in refuza in scris participarea la actiuni de preventie.

Acest aspect a fost criticat dur, in special de PSD. Astfel liberalii, care au initiat legea, au demarat o serie de dezbateri cu profesionisti din domeniul sanatatii, inclusiv cu reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, pentru a gasi solutii si a imbunatati legea.

Surse liberale sustin ca in urma acestor dezbateri au reiesit doua variante - fie eliminarea sanctiunilor cu totul din lege, fie gasirea unui alt mod de a-i responsabiliza pe cetateni.

Citeste si: Lovitura pentru PSD: Iesirea politicienilor care ataca legea preventiei este INUMANA

Astfel liberalii iau in calcul sa modifice articolul buclucas din legea preventiei si in loc sa ii oblige pe oameni sa isi plateasca tratamentul, ei ar putea fi obligati sa isi incheie o polita de asigurare privata suplimentara, daca refuza actiunile de preventie.

Cu alte cuvinte bolnavii de cancer, care refuza sa participe la programe de screening de exemplu, ar trebui sa isi faca o asigurare privata, ca plata tratamentului lor sa nu mai cada doar pe umerii statului. Ori aceste asigurari ar putea fi foarte scumpe, pentru ca astfel de persoane prezinta un grad ridicat de risc pentru companiile de asigurari.

Aceasi soarta ar putea sa o aibe si personaele care refuza sa participe la programe de vaccinare, fie ca vorbim de adulti sau copii. Si acestia ar putea fi obligati sa isi incheie o polita de asigurare privata, decis sa scoata bani frumosi din buzunar lunar.

Liberalii urmeaza sa continue dezbaterile pe aceasta tema, iar o decizie privind sanctiunile din legea preventiei urmeaza sa fie luata la inceputul saptamanii viitoare. Cert este ca ele nu vor ramane in forma actuala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.