Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şarapova se încurcă în minciuni: Specialiştii demonstrează că s-a dopat intenționat

Maria Sarapova

Maria Șarapova a anunțat ieri că a picat testul antidoping la Australian Open. Referitor la acest subiect, doctorul Steven Nissen, șeful departamentului de medicină cardiovasculară de la Cleveland Clinic, Statele Unite, a declarat pentru publicația The New York Times că medicamentul care conține ca substanță activă meldonium, nu este disponibil în Statele Unite. Conform unor alte surse, acesta nu se regăsește nici în farmaciile din Occident.

Citeşte şi: Şoc în tenis după ce Şarapova a fost prinsă dopată: Reacţie uluitoare a Serenei Williams

„Medicamentul poate fi utilizat pentru tratarea durerilor în piept, pentru boli cardiace severe. Sub nicio formă medicamentul nu se recomandă unui atlet tânăr, sănătos”, a spus doctorul Steven Nissen. Pe de altă parte, producătorul medicamentului, o companie letonă, spune că tratamentul durează în mod normal între patru și șase săptămâni, nu zece ani. Meldonium a fost interzis pentru că îmbunătățește oxigenarea și crește anduranța, iar alți atleții au fost depistați că luau acest medicament.

Vezi şi: O mare jucătoare aruncă bomba: Şarapova trebuie să piardă toate turneele şi toţi banii câştigaţi

Şi asta nu e singura minciună cu care a fost prinsă rusoaica. Tratamentul cu meldonium durează în mod normal între patru și șase săptămâni, nu zece ani, a anunțat producătorul leton al acestui medicament, potrivit presei internaționale. „În funcție de starea pacientului, tratamentul durează între patru și șase săptămâni. Tratamentul poate fi refăcut de două sau trei ori pe an”, a precizat compania, menționând că în activitățile sportive medicamentul încetinește procedeul prin care organismul descompune acizii grași pentru a produce energie. Compania s-a ferit însă să precizeze dacă era indicat ca Maria Șarapova să urmeze acest tratament.

Vezi şi: Reacţie halucinantă a femeii care i-a smuls testiculele soţului: 'Am vrut să văd cât e de bărbat'

Meldoniumul a fost folosit pentru inceput in timpul invaziei sovietice din Afghanistan, iar soldatii il luau zilnic pentru a-si mentine concentrarea in conditii de stres.  „Meldoniumul a fost inventat in perioada sovietica, cand o cercetarea a lui Kalvins a coincis cu solicitarea autoritatilor de a avea un medicament care sa imbunatateasca rezistenta si performanta. Medicamentul, produs in prima faza in cantitati mici in laboratoare, a devenit o parte din dieta zilnica a soldatilor sovietici, fiind folosit atat de piloti, de cei ce se aflau in submarine si de cei ce au luat parte la razboiul din Afghanistan”, a scris ziarul Diena in 2009.

La randul sau, Kalvins afirma, in 2009, ca soldatii rusi nu stiau ca primesc acest medicament care i-a fost fatal Mariei Sharapova. „Cu totii primeau, dar nu stiau ce este. Nimeni nu a intrebat vreodata”, a comentat Kalvins. Meldonium se mai gaseste astazi doar in Rusia, Letonia si Lituania, dar Sharapova a continuat sa-l ia, desi s-a rupt de patria mama de foarte multi ani, fiind stabilita in SUA, tara in care este interzis, spune Digi 24.

Citeşte şi: România primeşte ordine clare de la NATO: Câţi bani trebuie să investim

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.