Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarbatori Fericite!

Dragi români din țară și de peste hotare,

Duminica aceasta sărbătorim fundamentul religiei noastre. Învierea Mîntuitorului este nucleul credinței creștine și, fără doar și poate, esența valorilor pe care s-au clădit popoarele Europei.

Dincolo de semnificația istorică și dogmatică a acestei mari sărbători cred că este în egală măsură creștinește, cât și util, ca fiecare dintre noi să recurgem la o mică introspecție asupra a ceea ce proiectează această sărbătoare în prezentul nostru cotidian – atât în jur, cât, mai ales, în sufletul nostru.
Plecând de la exemplul creștin, cred că fiecare dintre noi ar trebui să fim mai atenți, mai buni și mai activi în încercarea de a construi o atmosferă de armonie,  toleranță și fericire în micul univers în care gravităm.

În lumina celor expuse mai sus, vreau să atrag atenția asupra românilor aflați în țări în care creștinismul nu reprezintă un curent majoritar: amintiți-vă de ceea ce s-a întâmplat cu ceva timp în urmă în Egipt. Acolo creștinii au făcut scut pentru ca musulmanii să se poată ruga în liniște cu ocazia Ramadanului, iar musulmanii au întors gestul cu ocazia Paștilor! Mai mult decît oricând, acum, în prejma acestei mari sărbători, ar trebui să facem recrus la acest exemplu și să amintim tuturor două lucruri: că oamenii trebuie să trăiască în pace, armonie și toleranță și că societățile democratice vor întreprinde toate demersurile necesare pentru a combate pe toți cei care privesc lucrurile altfel.

Este evident pentru oricine este pasionat de istorie că religiile lumii sunt congruente, și că numitorul lor comun este pacea. Ori, în acest sens, noi, Partidul Național Liberal , avem onoarea și responsabilitatea de a ne pronunța întru bunătate și armonie între oameni.

Faptul că purtăm chipul Creatorului nostru ar trebui să fie un argument în plus pentru a înțelege că ura și războaiele nu își au locul în viețile noastre. Așadar acum, în acest moment de sărbătoare, vă rog pe toți cei care ne urmăriți sau ne simpatizați, să încercăm să construim o lume în care fiecare este respectat și apreciat pentru ceea ce reprezintă, și nu neapărat în felul în care este etichetat de societate. Iar primul pas pentru a realiza acest obiectiv, este ca fiecare dintre noi să căutăm în sufletul nostru bunătatea și toleranța.

Vă doresc tuturor sărbători pline de pace, liniște și lumină!


Victor Ionescu

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.