Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarkozy vrea să ofere Londrei şansa să revină asupra Brexit-ului

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Fostul şef al statului francez, Nicolas Sarkozy, candidat în alegerile primare ale dreptei pentru scrutinul din 2017, a declarat că, dacă va câştiga încă o dată preşedinţia, va oferi Marii Britanii o şansă să revină asupra deciziei de a ieşi din Uniunea Europeană, negociind un nou tratat pentru UE cu Germania, scrie cotidianul Financial Times în ediţia de miercuri, transmite Reuters.

Într-o întâlnire cu oameni de afaceri, desfăşurată marţi la Paris, Sarkozy a declarat că noul tratat s-ar concentra pe reformarea Spaţiului Schengen, limitarea prerogativelor Comisiei Europene, integrarea mai profundă a zonei euro şi stoparea negocierilor de aderare cu Turcia.

Citește și: La Bologna, un cadru universitar îi îndeamnă pe studenţi să copieze dintr-un motiv INCREDIBIL

Sarkozy a afirmat că, dacă va fi reales preşedinte al Franţei, va merge la Berlin cu un nou proiect de tratat al UE, chiar a doua zi după turul secund al prezidenţialelor, pentru a-şi asigura sprijinul cancelarului german Angela Merkel, pentru ca, o zi mai târziu, să se deplaseze la Londra.

'Le-aş spune britanicilor: aţi plecat, însă avem un nou tratat pe masă, aşa încât aveţi o şansă să votaţi din nou', a declarat fostul lider de la Elysee.

'De data aceasta, însă, nu asupra vechii Europe, ci asupra noii Europe. Vreţi să rămâneţi? Dacă da, cu atât mai bine. Pentru că eu nu pot accepta să pierdem a doua mare economie a Europei, în timp ce negociem cu Turcia aderarea la UE. Iar dacă (răspunsul) e nu, atunci e un 'nu' real. Eşti în UE sau eşti în afara UE', a continuat el.

Potrivit lui Sarkozy, un nou tratat european este singura soluţie pentru combatarea forţelor antieuropene similare Frontului Naţional din Franţa, care câştigă teren pe continent.

'Toată lumea în Europa este deranjată când Franţa şi Germania încheie acorduri, dar atunci când nu o fac, toată lumea este nemulţumită. Şi să nu-mi spuneţi că acest tratat ar fi complicat de negociat. Am foarte multă experienţă în negocierea de tratate. Cel mai rău ar fi să nu facem nimic', a adăugat fostul preşedinte francez, anunță Agerpres.

Nicolas Sarkozy şi-a anunţat recent candidatura în alegerile primare ale dreptei în vederea scrutinului prezidenţial din aprilie 2017. El speră să revină la Palatul Elysee pentru un nou mandat de cinci ani, după ce în 2012 a pierdut în faţa socialistului Francois Hollande, aflat acum la o cotă record de impopularitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.