Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăderea violenţelor în a doua zi a armistiţiului din Ucraina

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Luptele au scăzut în intensitate marţi în estul Ucrainei, în ciuda persistenţei unor confruntări sporadice în a doua zi a unui nou armistiţiu semnat între combatanţi separatişti şi trupele guvernamentale, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează AFP. Kievul a constatat o "tendinţă de dezescaladare" a luptelor, în ciuda unor tiruri de artilerie care au rănit doi soldaţi ucraineni, a anunţat pentru presă purtătorul de cuvânt militar Oleksandr Motuzianik.

El a adăugat că armata a înregistrat 21 de violări ale încetării focului marţi dimineaţă, ceea ce reprezintă o scădere faţă de cele 74 de încălcări înregistrate luni. La peste două săptămâni după violenţele care au făcut treizeci de morţi şi au anulat ultimul armistiţiu, o nouă încetare a focului anunţată sâmbătă seară de şefii diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi ucrainene, Pavlo Klimkin, a intrat în vigoare luni.

În condiţiile unei respectări relative a armistiţiului, rebelii au asigurat că sunt gata să pună în aplicare un proces de retragere simultană a armelor grele de pe front în timpul serii, în conformitate cu acordul de încetare a focului semnat sâmbătă, conform Agerpres. Început în aprilie 2014, conflictul din estul Ucrainei dintre rebelii proruşi şi trupele ucrainene a făcut deja peste 10.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.