Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Ce conţineau emailurile private ale lui Hillary Clinton

scandal

Candidatul prezidenţial democrat Hillary Clinton ar putea avea noi zile negre după ce o analiză recentă a concluzionat că mai multe zeci dintre emailurile sale private conţineau informaţii provenite din cele mai sensibile programe guvernamentale.

Adresa personală de email a fostului secretar de stat Hillary Clinton a conţinut emailuri care includeau informaţii din cele mai secrete programe ale guvernului SUA, conform unei scrisori trimise legiuitorilor de către inspectorul general al comunităţii de informaţii. Fox News a obţinut scrisoarea din partea lui I. Charles McCullough al III-lea, trimisă în 14 ianuarie şi care prezintă concluziile unei analize recente desfăşurate de mai multe agenţii de informaţii. Conform analizei, pe adresa privată de email a lui Clinton au fost identificate alte câteva zeci de emailuri care conţineau informaţii secrete. Aceste emailuri secrete includ mesaje cu informaţii provenite din `programe cu acces special (SAP)” şi care sunt mult mai sensibile decât informaţiile clasificate drept `strict secret”.

Citeşte şi: NEBUNIE TOTALĂ Au fost prinşi consumând cocaină la Forumul de la Davos...de plictiseală

McCullough a concluzionat anterior, pe baza unei mostre de emailuri obţinute de pe adresa lui Clinton, că cel puţin 2 dintre emailurile sale conţineau informaţii secrete în momentul în care au fost trimise sau primite. Totuşi, Clinton a insistat că nu a trimis şi nu a primit niciodată informaţii secrete pe emailul personal. Declaraţiile lui McCullough au loc în contextul în care Hillary Clinton, candidat prezidenţial democrat, continuă să fie monitorizată şi investigată pentru folosirea adresei private de email în timp ce ocupa funcţia de secretar de stat.

Vezi şi: Donald Trump a comis-o din nou: 'Chiar dacă împuşc pe cineva, tot ajung preşedinte'

Accesul la informaţii SAP este restricţionat la un număr foarte limitat de persoane datorită nivelului ridicat de confidenţialitate. Conform Ordinului Executiv 13526, pe care preşedintele Barack Obama l-a transformat în lege în decembrie 2009, un program cu acces special ar trebui creat doar atunci când `vulnerabilitatea, sau ameninţarea la adresa informaţiilor este excepţională” şi în condiţiile în care `criteriile normale pentru determinarea eligibilităţii pentru solicitarea accesului la informaţii secrete de la acelaşi nivel sunt considerate a fi insuficiente pentru a proteja informaţia în faţa unei dezvăluiri neautorizate”, spun cei de la unimedia.

Citeşte şi: Vizită fulger la Bucureşti: Cine se întâlneşte cu Dacian Cioloş

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.