Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Cel mai mare traficant de arme din România, eliberat în secret

arme

Un nou scandal imens e pe cale să izbucnească în România. Shimon Naor, cel mai mare traficant de arme pe care l-a avut Romania, a fost eliberat in secret din inchisoare la sfarsitul anului trecut. Israelianul a plecat din tara si a petrecut sarbatorile de iarna impreuna cu familia sa.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie peste Prut: Încă un premier propus

Naor a fost arestat in 2010 la Paris si adus in tara, el avand de executat o pedeapsa de 11 ani de inchisoare pentru trafic de arme. Barbatul, fost viceamiral al Israelului, a facut in ultimii ani mai multe cereri in instanta pentru a fi eliberat, insa acestea au fost respinse pe banda rulanta. Norocul i-a suras insa lui Shimon Naor la sfarsitul anului trecut, iar judecatorii i-au acceptat cererea. În anii '90, Shimon Naor era un prosper om de afaceri. Avea o firmă deschisă în România şi dublă cetăţenie, româno-israeliană. Potrivit anchetatorilor, Shimon Naor a fost contactat de mai multe firme din ţări supuse embargoului de armament, pentru a le livra fraudulos produse speciale.

Citeşte şi: Florin Chilian vine cu noi acuzații despre Klaus Iohannis: Ce document prezintă / FOTO

Firma pe care o reprezenta în România avea ca obiect de activitate şi exportul de armament, astfel că avea contacte legale cu furnizorii români, respectiv regiilor autonome Romtehnica, Ratmil şi Arsenalul Armatei. Pentru a obţine licenţe de export a armamentului, Naor a contrafăcut certificatele de destinaţie. Aşa a reuşit să exporte armament în ţări aflate sub embargou, spun cei de la Antena 3.

Citeşte şi: Victor Ponta: Îi cunosc prea bine pe absolut toți cei implicați! O nouă referire la Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.