Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu acuzații de PEDOFILIE la Vatican: Oficial de rang înalt, inculpat

vatican

Trezorierul Vaticanului, cardinalul australian George Pell, a fost inculpat în Australia, pentru multiple abuzuri sexuale asupra unor copii, relatează BBC News.

George Pell este prelatul catolic cu cel mai înalt rang în Australia. El a fost interogat la Roma de poliția australiană, în octombrie, privind mai multe acuzații de pedofilie, acuzații pe care trezorierul Vaticanului le respinge. Acum, însă, el a fost inculpat pentru aceste fapte pe care le-ar fi comis în urmă cu mai multe decenii.

”Poliţia din statul Victoria l-a inculpat pe George Pell pentru infracţiuni vechi de agresiune sexuală”, a declarat pentru presă comisarul adjunct Shane Patton, care a precizat că există numeroase plângeri cu privire la aceste acuzaţii.

Decizie MARE luată de Facebook: Ce noutăți va introduce gigantul deținut de Zuckerberg

Astfel, content-image, în vârstă de 75 de ani, a fost inculpat şi citat în faţa justiţiei. El urmează să se prezinte pe 18 iulie la un tribunal, în primă instanţă, la Melbourne, în sud-estul Australiei, pentru a fi audiat. Poliția a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceste acuzații, afirmând cât de important este apărarea integrității procedurii judiciare.

 

Acuzaţiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o lungă anchetă cu privire la răspunsul instituţiilor în Australia faţă de abuzuri sexuale comise asupra unor copii, solicitată de Guvern în 2012. Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri în acest cadru şi a recunoscut în Comisia de anchetă că a ”eşuat” în gestionarea preoţilor pedofili în statul Victoria în anii ’70.

El a fost făcut preot în 1966, la Roma, după care a revenit în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. El a fost ales în 2014 de către Papa Francisc să asigure mai multă transparenţă finanţelor Vaticanului.

După anunțul făcut de autoritățile australiene, Vaticanul a anuțat că George Pell urmează să revină în Australia, pentru a fi audiat.

„Cardinalul Pell va reveni în Australia, cât de curând posibil, pentru a-și spăla reputația, după ce va primi aprobarea doctorilor”, a anunțat Biserica Catolică. Totodată, George Pell urmează să aibă o conferință de presă, în cadrul căreia va oferi mai multe detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.