Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu înregistrări compromițătoare în Moldova / AUDIO

big-republica-moldova-sarbatoreste-22-de-ani-de-independenta

Alegerile prezidențiale din Moldova sunt învăluite într-un scandal continuu. Nu doar acuzații, ci și retrageri din cursă, iar acum înregistrări compromițătoare fac parte din tot decorul de dincolo de Prut.

Ultimul episod, în care au apărut înregistrări audio, îl au ca personaj pe Andrei Năstase, un politician care s-a înscris în cursă, dar care s-a retras pentru a o ajuta pe Maia Sandu, o candidată cu mai multe șanse în fața favoritului Igor Dodon. Discuția telefonică îi are protagoniști pe vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, şi liderul PPDA, Andrei Năstase, iar înregistrarea audio ajunsă în presa din Moldova cuprinde replici în care Năstase o critică dur pe Maia Sandu și pe americani.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Iată descifrarea convorbirii audio:

Năstase: „Marea problemă e că decizia au luat-o bandiţii, bandiţii de pe loc şi bandiţii din afară”

Slusari: „Şi noi pentru ce trebuie să participăm în jocul acesta atunci? Hai să spunem lucrurilor pe nume şi ieşim cu capul sus din chestia asta”

Năstase: „Vom spune lucrurilor pe nume şi vom spune că ne pregătim pentru parlamentare, iar la parlamentare noi vom merge în mod separat. Eu o să-i spun odată Maiei: Maia ţie nu-ţi pare că lucrezi mână în mână cu Plahotniuc?

Slusari: „Eu în jocurile acestea geopolitice cu Victoria Nuland eu nu ma joc.Dacă americanii vor să aibă aici antiamericanimsul, ei vor primi antiamericanismul”

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Năstase: „Ei o să-l aibă pe Ben Laden aici”

Slusari: „Eu nu sunt de acord ca poporul meu să fie zdohnit aici, de dragul unor idei năstruşnice în cabinetele care sunt rupte de o realitate care este la noi în ţară. Trebuie de spus toate lucrurile pe nume şi cu capul sus mergem mai departe”

Năstase: „Bine, acuş te sun înapoi”.

După apariția înregistrării, Andrei Năstase a venit cu o reacţie pe Facebook.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

„Eram sigur că bandiţii vor veni către sfârşitul acestei campanii electorale deosebit de murdare cu o nouă porţie de minciuni marca Plahotniuc. Şi am avut dreptate. Ascultând în mod ilegal, penal şi cinic telefonul meu şi al colegilor mei, cei de la SIS, MAI şi alte grupări criminale ale asasinului au dat pe site-urile de tip latrină ale Proxenetului un fragment trunchiat dintr-o discuţie telefonică. De ce zic trunchiat? Pentru că în realitate era vizată situaţia când Plahotniuc îşi afişa pozele făcute peste ocean. Spuneţi-mi un om din Moldova care nu era revoltat atunci? N-o să găsiţi. Şi da, şi astăzi, la fel ca şi în ianuarie 2014, consider că Plahotniuc ar putea deveni un Bin Laden al Europei, dacă va fi sprijinit de autorităţile americane sau europene.

Citește și: Mormantul lui Isus, deschis dupa sute de ani in cadrul unei restaurari/ VIDEO

Influenţa lui de aici nu este bazată pe încrederea oamenilor, pe suport politic consistent, pe valorile civilizaţiei, ci pe corupţie, asasinate, şantaj, cumpărare de judecători şi procurori, uzurpare a puterii în stat. În ce priveşte aşa-zisa referinţă la Maia Sandu. Sigur, bandiţii au scos esenţialul din context. Era în perioada când încă nu era desemnat candidatul unic şi pentru mine era crucial să ştiu sută la sută că merg la război cu un om care nu are nimic în comun cu groparul democraţiei din ţara noastră. Au existat zeci de încercări de a mă convinge că Maia Sandu este omul lui Plahotniuc. Chiar recent a apărut o asemenea informaţie pe aceleaşi surse de gunoi informaţional al Coordonatorului. Numai că deja e prea târziu. Maia Sandu nu are şi nu poate avea nimic în comun cu un individ psihopat ca Plahotniuc. Prin urmare, aceste făcături nu sunt altceva decât o încercare disperată a mafiotului de a se agăţa de colacul de salvare pe care nu i-l mai întinde nimeni – nici americanii, nici europenii, nici propriul popor. Adio, Plahotniuc”, a scris acesta.

Cetăţenii Republicii Moldova vor vota duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale, favoriţii în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), şi Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM). Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, şi-a anunţat de asemenea miercuri retragerea din cursa prezidenţială.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.