Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu mită electorală în Capitală: Un lider al romilor lansează acuzaţii grave

scandal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost sesizaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor de către Partidul Naţional Liberal şi candidatul acestuia, Alexandru Nazare. Acesta ar fi oferit mâncare, băutură şi bani unor cetăţeni. Ulterior, un lider al comunităţii rome lansează acuzaţii grave cu privire la acelaşi candidat liberal.

Florin Motoi, lider al comunităţii rome din România, afirmă că a fost contactat de reprezentanţi ai lui Alexandru Nazare, dar susţine că a refuzat să dea curs unor solicitări ilegale. Informaţia a fost dată într-un comentariu pe pagina de Facebook a candidatului PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache.

"Domnule Tudorache..va apreciez ca om si ca politician,dar as fi vrut sa stiu in ce context mi ati folosit numele meu si al mamei mele? Din cate stiu nu am avut nicodata o relatie de niciun fel,asa cum nu am avut nici cu domnul Nazare.. Singura legatura cu numele domnului Nazare a fost atunci cand intradevar au venit niste persoane care mi au spus ca se doreste ca eu sa l ajut in alerile locale,stiind ca sunt un lider al romilor si conduc o structura a romilor.. Eu am refuzat..le am spus ca eu nu ma ocup cu vanzarea voturilor la romi....Chiar ma bucur ca aparut aceasta lege drastica pentru ca romii nostri sa numai (sic!) fie cumparati si folositi la fiecare patru ani..", scrie Florin Motoi.

Vezi şi: Alegeri 2016: Acuzații de MITĂ ELECTORALĂ în Sectorul 1

Contactat în scris pentru mai multe detalii, liderul rom nu a răspuns până la ora redactării acestui articol. În schimb, Dan Tudorache i-a mulţumit lui Florin Motoi pentru informaţiile oferite.

"Mă bucur că v-ați sesizat în legatură cu emisiunea de la Realitatea și recunoasteți ca apropiații lui Nazare v-au rugat să îi ajutați să "cumpere" voturile etniei d-voastră. Informația pe care eu o aveam se referea la faptul că ați discutat despre acest lucru, chiar ei se lăudau că pot încheia o "afacere" cu d-voastra. Mă bucur că i-ați refuzat și că veți respecta legea. Vă mulțumesc pentru clarificarea acestui aspect!", a răspuns Tudorache.

Alexandru Nazare a promis că va prezenta propria variantă a poveştii, într-un comunicat de presă. Până la ora publicării acestui articol, candidatul PNL nu a făcut precizările promise şi nici nu a mai putut fi contactat telefonic.

UPDATE: Vezi AICI replica lui Nazare!

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.