Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu proiectul de lege pentru Casa Regală: 'Se distorsionează adevărul'

Casa Regala

Un nou scandal în legătură cu proiectul de lege care priveşte Casa Regală. Alexandru Muraru lansează acuzaţii grave şi atrage atenţia în legătură cu reacţiile în privinţa acestei legi.

Citeşte şi: Traian Băsescu spune abia acum: 'S-a plătit 1.000.000 de dolari'

"Am citit cu surprindere și cu mâhnire câteva reacții legate de știrea privind o lege specială privind statutul Casei Regale, precum și așa zisa „scrisoare-deschisă” a doamnei Marilena Rotaru adresată Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române. Dincolo de faptul că un mesaj de o asemenea duritate nu poate fi astfel redactat și transmis într-o asemenea manieră, în public, acesta surprinde printr-o serie de inexactități, distorsionări ale adevărului, exagerări, dar și prin foarte multă lipsă de cunoștință a subiectului în cauză.", spune Muraru.

Citeşte şi: Raed Arafat, primele declaraţii după accident: Care este starea victimelor

Acesta nu se opreşte aici. "Acest subiect privind un cadru legal pentru casa regală s-a născut de fapt încă de la sfârșitul anilor 90, din nenumăratele discuții legate atunci de vizitele interne și externe ale MS Regelui Mihai și ale familiei regale, care trebuiau susținute, asumate și sprijinite de statul român. Cum se putea face acest lucru? În nenumărate cazuri, acest sprijin a fost informal, fără un cadru legal precis. Iar în anii 2000, o instituție unică în statele candidate la aderarea la NATO și UE – Biroul Reprezentantului Special al Guvernului – a dat plusvaloare efortului colosal al familiei regale de a pune pe harta lumii România, un succes incontestabil prea puțin înțeles și folosit ca exemplu de bună practică.

Citeşte şi: Dosar PENAL după accidentul de autocar din Braşov. Primele detalii OFICIALE de la MAI

Au existat în ultimele luni numeroase discuții la nivelul principalelor instituții ale statului român, la nivelul casei regale, între familia regală și liderii partidelor parlamentare, personalități ale societății civile, privind oportunitatea unui asemenea subiect. O continuare a eforturilor familiei regale de a se implica și mai mult și mai activ în nenumărate proiecte sociale, economice, culturale. Un potențial important de recunoaștere internă și externă, un pas mare înainte pentru societatea românească. Când România are un Executiv tehnocrat, un președinte ales democratic de altă culoare politică decât majoritatea parlamentară și un legislativ cu grupuri parlamentare diverse, de ideologii liberale, social-democrate sau populare și când toate aceste forțe susțin acest proiect de instituționalizare a casei regale, înseamnă că elitele politice nu mai pot nega rolul casei regale sau valoarea inestimabilă a acesteia.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Când statul român pregătește o lege specială prin care să recunoască oficial casa regală, acest lucru nu poate fi privit decât în beneficiul regalității și al patrimoniului său incomensurabil. Dacă toate partidele politice privesc cu deschidere și sprijină acest proiect, nu înseamnă oare că acesta se bucură de legitimitate? Cetățenii își exprimă opțiunile politice prin reprezentanții pe care îi trimit în parlament, iar partidele sunt expresia voinței lor politice, însumează capitalul lor politic, de delegare a reprezentativității.", spune Moraru în revistatimpul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.