Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu un panou electoral. Cum explică UDMR un mesaj controversat din Ardeal/ FOTO

UDMR

Un panou electoral al UDMR stârneşte controverse în mediul online. Organizaţia maghiară a ales să se promoveze în Cluj-Napoca printr-un mesaj considerat de unii comentatori ca fiind separatist.

"Salvăm Clujul! De Bucureşti.", se poate citi pe un panou stradal instalat în Cluj-Napoca. Mai jos, cu caractere mai mici, este adăugat mesajul "Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul. Nu Capitala!".

Panoul a devenit subiect de discuţii aprinse pe Facebook şi pe platforma Reddit, fiind considerat de unii ca inversul formulei ultranaţionaliste "Salvăm ţara de unguri". Alţi comentatori îşi manifestau temerea că asemenea mesaje nu vor face decât să accentueze sentimentele antimaghiare. Pe de altă parte, unii au remarcat faptul că municipiul Cluj-Napoca a beneficiat din plin de investiţii în ultimii ani, cu sprijin de la Bucureşti.

Vezi şi: Rareș Bogdan, reacție VIRULENTĂ: Doamne ce vremuri ne așteaptă. Îmi vine să urlu de nervi

Reprezentanţii UDMR afirmă că e un mesaj strict pe teme fiscale, fără nicio tentă separatistă.

"Am văzut panoul. Există, dar a fost pus de organizaţia naţională, nu de UDMR Cluj. Se referă la taxe. Dacă cineva citeşte textul cu bună credinţă, vede că nu are nimic separatist. Dacă vin naţionaliştii şi o iau pe arătură, atunci se poate interpreta naţionalist. Eu nu văd nimic naţionalist în chestia asta cu taxele. E un lucru care se discută mult şi în cercuri româneşti din Transilvania, nu e o chestie ungurească. E un mesaj strict fiscal. Nu doreşte nimeni să fure Ardealul. Dar mesajul a fost montat de organizaţia naţională a UDMR, care are sediul tot la Cluj", a declarat preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: Guşă, remarcă explozivă în scandalul Black Cube: Cine pare că se sincronizează anti-Kovesi

content-image

Foto: reddit.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.