Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal DE AMPLOARE la Academia de Poliție: Carmen Dan a trimis Corpul de Control al MAI peste conducerea instituției

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti,

Un nou scandal 'zguduie' Academia de Poliție. Corpul de control al Ministerului de Interne investighează o posibilă acordare “pe ochi frumoși” a unei locuințe de serviciu.

Un apartament de 3 camere din București ar fi fost distribuit unei angajate a departamentului financiar după ce ar fi fost ajutată să sară peste rând.

“Pentru că nu am fost de acord, cu asta, am fost schimbat din funcție, peste noapte”, susține fostul președinte al comisiei de acordare a acestor locuințe, potrivit Știrilor Pro TV.

Citește și: Dan Voiculescu, cerere BOMBĂ. Cum vrea mogulul media să SCAPE de supravegherea impusă după eliberarea condiţionată

Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne trebuie să verifice conducerea Academiei de Poliție, dar și tabelele cu cei care s-au înscris pentru o locuința gratuită. Deloc puțini, pentru că o astfel de lista are zeci sau sute de doritori care așteaptă uneori cu anii. Nu însă și o angajată de la financiar care ar fi obținut suspect de repede acest beneficiu.

Scandalul se învârte în jurul unui bloc din Sectorul 5 al Capitalei, bloc care aparține Ministerului Afacerilor Interne și în care Academia de Poliție deține două apartamente. Se investighează modul cum a fost atribuit unul dintre ele, un apartament de trei camere.

Se întâmplă anul trecut, iar președintele comisiei susține că a sesizat imediat superiorii că s-ar fi comis o nedreptate, pentru că locuința trebuia să ajungă la decanul Facultății de Jandarmi, cu un punctaj mai bun. Pentru că s-a opus tranzacției, fostul șef al comisiei spune că a fost dat afara.

"Pentru că nu a fost păzită domnișoară respectivă, s-a hotărât schimbarea din funcție. Nu era legal, nu trebuia să i se dea. Nu era pe lista de așteptare în față celorlalți, funcția pe care o avea nu necesită prezența la unitate”, a declarat colonelul în rezervă Rotaru Constantin.

Citește și: Biserica i-a dat 'DECISIVA' preotului care a bruscat un bebeluș la botez: Reacție DURĂ a Arhiepiscopiei - VIDEO

"Așteptăm rezultatul controlului, nu cred și sper că nu se întâmplă așa ceva în cadrul Academiei”, a spus și purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliție.

Pana atunci însă, o altă anchetă, de dată asta penală, investighează o posibilă fraudare a unor examene. Mai multe note de la examene ar fi fost modificate astfel încât titulatura de șef de promoție să fie dată cu dedicație unui absolvent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.