Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de corupție monstru la vârf în Portugalia

Fostul premier portughez José Socrates a fost arestat vineri în cadrul unei anchete pentru fraudă fiscală, spălare de bani şi corupţie, a anunţat Parchetul general de la Lisabona, citat de AFP. 

José Socrates face parte dintr-un grup de patru persoane reţinute în ultimele zile, dintre care trei au fost trimise în faţa instanţei vineri, a informat Ministerul Public într-un comunicat. 

În mai multe locuri neprecizate au fost efectuate percheziţii de către peste 60 funcţionari ai Ministerului Justiţiei, vămilor şi poliţiei, potrivit documentului amintit. 

José Socrates, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat în cursul după-amiezii la sosirea pe aeroportul din Lisabona şi urmează să fie trimis în faţa instanţei sâmbătă, au afirmat mass-media portugheze. 

Ancheta se referă la operaţiuni bancare şi transferuri de bani de origine necunoscută, a adăugat Ministerul Public, înainte de a preciza că nu există nicio legătură cu operaţiunea Monte Branco, un raid care a condus la arestarea, în luna iulie, a fostului CEO al Băncii Espirito Santo (BES), Ricardo Salgado. 

Această afacere intervine la o săptămână după izbucnirea unui scandal de corupţie legat de acordarea vizelor "gold", rezervate investitorilor străini, care a condus arestarea mai multor oficiali cu rang înalt ai statului portughez. 

Acest scandal, care a afectat cele mai înalte sfere ale statului, a determinat duminică demisia ministrului de interne al guvernului de centru-dreapta, Miguel Macedo, care a apreciat că "autoritatea sa politică" a fost afectată.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.