Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de corupţie în Franţa: Campanie prezidenţială, finanţată din vânzări de arme

coruptie

Francois Léotard, fost ministru al apărării (1993-1995), a fost inculpat în "afacerea Karachi" legată de finanţarea campaniei prezidenţiale a premierului francez Edouard Balladur din comisioane ilegale primite pentru vânzări de armament, au declarat marţi agenţiei France Presse o sursă apropiată anchetei, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Vîntu îi dă veştile proaste lui Dragnea: Investigaţiile RISE Project în Brazilia, realizate de CIA

Léotard, în vârstă de 75 de ani, a fost audiat pe 4 iulie şi inculpat pentru complicitate la abuz de bunuri ale unei firme, a precizat sursa citată, care a confirmat astfel informaţia publicată de săptămânalul Le Canard enchaîné. Balladur a fost deja acuzat în acelaşi dosar. 

La fel ca fostul şef al guvernului din care a făcut parte, fostul ministru a fost anchetat din dispoziţia Curţii de Justiţie a Republicii, singura instanţă din Franţa care poate judeca infracţiunile comise de membri ai guvernului în exerciţiul funcţiunii.

Vezi şi: REACȚIA judecătorului Camelia Bogdan după eliberarea condiționată a lui Dan Voiculescu: NU am nimic să îmi reproșez!

Informaţiile privind finanţarea ilegală au ieşit la iveală în cadrul anchetei privind atentatul din 2002, de la Karachi, soldat cu 15 morţi. Dintre cei ucişi de un automobil capcană detonat în faţa hotelului Sheraton, 11 erau cetăţeni francezi. Aceştia erau angajaţi ai Direcţiei Şantierelor Navale şi lucrau la construcţia unuia din cele trei submarine Agosta vândute Pakistanului de Franţa în 1994, în timpul mandatului premierului Balladur. 

Iniţial, s-a crezut că atacul terorist a fost pus la cale de Al-Qaida. Din 2009, s-a conturat tot mai puternic ipoteza unei răzbunări împotriva Franţei, după ce preşedintele Jacques Chirac a decis în 1996 să sisteze plata comisioanelor către oficiali pakistanezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.