Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de PROPORȚII la alegerile PNL Iași - VIDEO

scandal

Tensiuni mari la alegerea noii conduceri a filialei municipale PNL Iași. După 5 ore de dezbateri, liberalii nu și-au ales noul președinte al organizației. Astfel, s-a luat decizia organizării unui al doilea tur care să aibă loc duminică după-amiază. Asta după ce Marius Bodea a fost anunțat drept câștigător.

Au existat cinci candidați: Marius Bodea, Dorin Dobrincu, Dragomir Tomașeschi, Florin Antohi și Aurel Bușoi.

Au fost prezenți 464 de membri liberali, din care au votat 460. 16 voturi au fost nule, iar valabil exprimate 444. Bodea a obținut 226 de voturi, iar Dobrincu 206. Bușoi și Tomașeschi au luat câte 4 voturi fiecare, iar Antohi 3, anunță Iasi1.ro.

Citește și: Augustin Lazăr: Noile coduri, mai bine ancorate în realităţile lumii în care trăim

De remarcat că Tomașeschi și Antohi și-au îndemnat susținătorii să-l voteze pe Dobrincu încă din primul tur, ei figurând practic de formă pe buletinul de vot.

Comisia de numărare a anunțat inițial că Marius Bodea este noul lider al filialei, deși acesta nu obținuse jumătate plus unu din numărul total al celor care au votat.

Membrii comisiei nu au luat în calcul și voturile nule, argumentul fiind că 226 de voturi reprezintă peste jumătate din cele 444 de voturi valabil exprimate. Marius Bodea a și urcat la tribună, susținând un scurt discurs de câștigător.

"Felicit toți contracandidații, inclusiv de domnul Dobrincu care a obținut un scor bun. Hai să lăsăm bălăcăreala, iar din acest moment să ne batem cu PSD”, a spus Bodea.

Tabăra Dobrincu a luat foc, cerând vehement organizarea unui al doilea tur de scrutin. După zeci de minute de confuzie, membrii comisiei, dar și liderii PNL Iași, s-au retras într-o încăpere alăturată, iar în final s-a decis organizarea unui al doilea tur. Finala Bodea-Dobrincu va avea loc duminică de la ora 17.00, tot la Hotelul Internațional, unde s-a desfășurat și reuniunea de vineri. La alegeri pot participa doar membrii liberali care s-au prezentat la primul tur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.