Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de proporţii în guvernul lui Macron. Doi miniştri FORŢAŢI să demisioneze - FOTO

Business Insider
macron

Ministrul apărării din Franţa, Sylvie Goulard, şi-a anunţat marţi, într-un comunicat, demisia, informează AFP şi Liberation, potrivit agerpres.

Fost europarlamentar din partea grupului centrist Mişcarea Democratică (MoDem), Sylvie Goulard este citată în ancheta preliminară privind asistenţii parlamentari europeni ai grupului. Prin urmare, prin demisia sa, Goulard intenţionează 'să demonstreze liber buna sa intenţie'. MoDem, partidul condus de François Bayrou este suspectat că a folosit pentru activităţi proprii în Franţa mai mulţi asistenţi de parlamentari europeni plătiţi de Bruxelles.

Prima ţară care RENUNŢĂ la bombardamentele din Siria

'Preşedintele Republicii doreşte să readucă încrederea în acţiunea publică, să reformeze Franţa şi să relanseze Europa. Această iniţiativă de redresare trebuie să primeze asupra oricărei consideraţii personale. De aceea, i-am cerut preşedintelui Republicii, în acord cu premierul, să nu mai fac parte din guvern', a notat Sylvie Goulard. 'Apărarea este un portofoliu solicitant. Onoarea armatelor noastre, aceea a bărbaţilor şi femeilor care fac parte din armată şi îşi pun în pericol vieţile nu ar trebui amestecate cu controverse care nu au nimic de-a face cu ei', a declarat Goulard, potrivit unui comunicat de presă citat de Reuters.

Potrivit EFE, acesta este al doilea ministru care a anunţat că nu va continua în noul cabinet, după ce luni preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a cerut ministrului coeziunii teritoriilor, Richard Ferrand, implicat într-o afacere imobiliară, să părăsească guvernul pentru "a candida la preşedinţia grupului" partidului prezidenţial din Adunarea Naţională. Colaboratori ai lui Richard Ferrand, un apropiat al şefului statului, au "confirmat" că ministrul a "acceptat" această propunere.

INCIDENT aerian GRAV şi aterizare de urgenţă la scurt timp după decolare - FOTO

Întrebat de AFP, anturajul preşedintelui Macron a dat asigurări că Richard Ferrand nu este sancţionat pentru problemele sale cu justiţia care a demarat o anchetă după ce revista satirică Le Canard enchaîné a publicat la sfârşitul lui mai un articol. Revista a dezvăluit că, în 2011, organizaţia non-profit Mutuelles de Bretagne, condusă la acea dată de Richard Ferrand, a decis să închirieze localurile comerciale aparţinând companiei. Plecarea sa din guvern "nu este deloc legată de aceste afaceri", a insistat anturajul şefului statului. "Preşedintele doreşte ca Richard Ferrand să preia conducerea grupului, pentru că este un om de încredere şi eficient", a declarat aceaşi sursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.