Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic între România și Rusia: Un deputat 'dă de pământ' cu ambasadorul Rusiei

powerpolitics.ro
valery kuzmin

Relațiile dintre România și Federația Rusă nu au fost deloc bune în ultimii ani, dar 'războiul rece' ar putea escalada după ultimele schimburi de replici. Deranjat de unele afirmații al Ambasadorului Federației Ruse la București, deputatul Eugen Tomac a dat de pământ pur și simplu cu Valery Kuzmin.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Ambasada Rusiei din România neagă masacrul de la Fântâna Albă, acolo unde aproximativ 3000 de români, locuitori ai satelor de pe valea Siretului, au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în România la 1 aprilie 1941, dar au fost seceraţi de grănicerii sovietici.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

"Din ciclul "cum se poate umple de ridicol un ambasador și cum poate pune țara sa într-o situație penibilă". Nu port în mine sentimentul urii față de nimeni, așa cum nu judec popoarele după niște provocatori. În schimb, nu suport politruci care cred că pot scuipa la nesfârșit națiunea mea. Consider o provocare și o lipsă de respect abordarea Ambasadei Federației Ruse la București cu privire la masacrul de la Fântâna Alba din 1 Aprilie 1941, când mii de romani (în jur de 3000) au fost omorâți și aruncați în 5 gropi comune doar pentru că nu mai voiau să rămână în teritoriile anexate de Moscova, în urma pactului Ribbentrop-Molotov. Amintesc că mulți dintre acei români nevinovați erau vii și pentru a fi siguri că nu scapă niciunul, au aruncat var peste gropile comune.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Ambasada Rusiei la București are, însă, versiunea ei și ne spune, în zi de Paște, următoarele: provocarea au pregătit-o serviciile secrete românești, iar în "așa-zisul masacru" au murit doar "50 de oameni". Prin această abordare sfidătoare ne putem da seama cât de mult respectă statul rus viața și cât de mult este dispus să lase să se afle adevărul despre cea mai mare crimă îndreptată împotriva poporului român. Aștept cu interes o poziție fermă a MAE, pentru că aici nu mai e vorba de chestiuni ce țin de abordări diplomatice, ci discutăm despre demnitatea statului român și a cetățenilor săi. Rusia nu va convinge pe nimeni că este altceva decât URSS, atât timp cât, prin atitudinea sa, va gira politica criminalilor Hitler şi Stalin. A nega că nu a fost un masacru la Fântâna Albă este totuna cu a spune că Hitler nu a omorât, iar Stalin nu a ordonat asasinate în masă.", a tunat Eugen Tomac pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.