Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL DIPLOMATIC între Rusia și Germania din cauza unei machete a Reichstag-ului

Autorităţile ruse au decis să construiască într-un parc moscovit o machetă a Reichstag-ului de la Berlin cucerit în 1945 de Armata Roşie şi care va fi un loc unde copiii educaţi în spiritul sentimentului patriotic vor putea să reediteze scena cuceririi parlamentului german, iniţiativă considerată firească de politicieni ruşi, dar criticată de cei germani.

Un asemenea demers este 'surprinzător şi vorbeşte de la sine', a reacţionat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, Martin Schaefer, citat de agenţiile DPA şi EFE. El a dat asigurări că autorităţile germane nu vor 'construi ceva asemănător pentru a-şi antrena tinerii', alţi oficiali germani pronunţându-se la rândul lor împotriva acestei iniţiative a Rusiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL O profesoară a întreținut relații sexuale cu un elev, într-un parc / FOTO

În replică, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konşenkov, a menţionat într-un comunicat faptul că acea replică a Reichstag-ului va fi un 'simbol al victoriei împotriva nazismului', iar reacţiile negative ale politicienilor germani 'te fac să te întrebi care ar putea fi în prezent părerea lor despre creatorii celui de-Al Treilea Reich'.

'Despre eroismul Armatei Roşii şi lupta împotriva nazismului, inclusiv căderea Reichstag-ului, trebuie să ştie toată lumea şi trebuie să-şi amintească actualele şi viitoarele generaţii din Rusia şi Germania', a mai afirmat generalul rus. El a amintit că în acelaşi parc moscovit, Parcul Patriot, vara trecută s-a desfăşurat, în prezenţa a zeci de mii de spectatori, o reconstituire istorico-militară a invaziei germane în URSS începută pe 22 iunie 1941.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.