Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL financiar cu milionarul Adrian Porumboiu: În ce este implicat

adrian porumboiu

Proces incredibil de insolvenţă în care este implicat un miliardar român care este acuzat că nu vrea să achite o sumă de 53 de milioane de lei.

Este vorba despre Adrian Porumboiu, fostul finanţator al celor de la FC Vaslui care este implicat in insolvenţa firmei Comcereal. Mai multe amânări ale procesului i-au enervat rău de tot pe creditori care până acum nu au reuşit să scoată niciun ban din firmă. Deşi societatea vasluiană ignoră total această problemă, într-o situaţie disperată se află persoanele care au dat terenurile în arendă. Arendatorii nu şi-au primit banii pentru anul trecut, dar sunt obligaţi să achite impozitul pe teren şi impozitul pe banii neprimiţi de la Comcereal pentru că, în majoritatea cazurilor, nu s-a optat pentru reţinerea acestui impozit la sursă (arendatorii susţin că nu au fost informaţi despre această posibilitate). Şi asta în condiţiile în care foarte probabil firma a încasat subvenţia (europeană) pentru terenurile respective.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

Comcereal SA are un capital social de 25.800.000 lei, deţinut de Racova SA, Mopan SA 5,725%, persoane fizice (tip listă) – 9,667% şi persoane juridice (tip listă) – 0,255%. Din 3 mai 2016, preşedinte al Consiliului de Administraţie este Fănel Coşer (61 de ani), numit pentru un mandat de 4 ani. Funcţia de director general este deţinută de basarabeanul (cu cetăţenie română) Denis Palii. Interesant este faptul că acesta a fost numit în funcţie pe 8 august 2015, dar mandatele lui sunt foarte scurte, ultimul (din 31 martie 2016) având o valabilitate de numai două luni, anunţă supervizor.ro.

Citeşte şi: SCANDALOS Un primar PNL a produs un accident de circulaţie şi a fugit de la locul faptei

Deşi mai multe publicaţii au susţinut că Adrian Porumboiu (65 de ani) ar fi vândut grupul de firme Racova către “TransOil” (concern deţinut de către americanul de origine georgiană Vaja Jhashi), tranzacţia nu s-a realizat nici până în ziua de azi, fiind necesar acceptul principalilor creditori (bancari, în principal). Cum OTP Bank a depus cerere de insolvenţă – după ce a câştigat definitiv procesele de “investire cu formulă executorie” intentate mai multor firme din grupul Racova, precum şi patronului (Dosarele 121404/299/2015 şi 121405/299/2015, Judecătoria Sector 1) -, se pare că cel puţin acest creditor nu îşi va da acordul prea uşor. Dar, dacă 2016 va fi cel mai bun an agricol din ultimii 10 (după cum se prognozează), salvarea lui Porumboiu ar putea veni… din cer, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.