Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Franţa şi Marea Britanie se încaieră din cauza zonei euro

David Cameron

Preşedintele francez Francois Hollande a respins miercuri posibilitatea ca Marea Britanie să obţină drept de veto asupra politicilor zonei euro în contextul în care Londra negociază un pachet de reforme ale Uniunii Europene în vederea menţinerii ţării în interiorul blocului comunitar european, transmite Reuters.

Vezi şi: O bancnotă euro ar putea fi interzisă: Are legătură cu teroriştii

'O ţară din afara zonei euro nu poate avea drept de veto asupra ţărilor care au adoptat moneda unică europeană', a spus Hollande, după o întrevedere la Paris cu premierul polonez Beata Szydlo. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus marţi un mecanism de "salvgardare" pentru a-i priva timp de patru ani pe muncitorii imigranţi din UE de la primirea ajutoarelor sociale, pentru a evita astfel o ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar.

Citeşte şi: Tupeu de parlamentar: 'Gabriel Oprea avea dreptul şi la trupe antitero'

Premierul britanic David Cameron a declarat că propunerile prezentate de Uniunea Europeană pentru a se asigura că Marea Britanie rămâne în UE reprezintă "un progres real", subliniind totodată că "mai sunt multe de făcut". Acest mecanism de 'frână de urgenţă' poate fi activat în cazul în care serviciile publice ale unei ţări sunt copleşite sau dacă sistemul de securitate socială este victima unui abuz repetat. Cameron speră să ajungă la un acord cu ceilalţi lideri europeni la summitul din 18-19 februarie de la Bruxelles, permiţându-i să organizeze un referendum în luna iunie privind menţinerea sau nu a ţării sale în cadrul Uniunii Europene, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: BOMBĂ PSD şi UNPR s-au înţeles şi urmează să semneze protocolul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.