Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens de corupţie în Canada. Fostul primar din Montreal, CONDAMNAT la închisoare

Fostul primar al oraşului canadian Montréal, Michael Applebaum, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare şi doi ani sub control judiciar, după ce a fost găsit vinovat de corupţie şi abuz de încredere, transmite vineri AFP, potrivit agerpres.

Parchetul ceruse condamnarea sa la doi ani de detenţie, dar judecătorul a considerat că un an în spatele gratiilor constituie o pedeapsă suficientă pentru 'a da un exemplu şi a descuraja' astfel de fapte, a declarat procurorul Nathalie Kléber la anunţarea verdictului.

Baie de sânge în Pakistan. Zeci de victime după un nou atentat terorist

La sfârşitul lunii ianuarie, justiţia din provincia Québéc a reţinut împotriva lui Michael Applebaum acuzaţiile de fraudă, abuz de încredere şi complot pentru fapte petrecute înainte de instalarea sa la Primăria Montréal.

Fostul primar a fost găsit vinovat la opt din cele 14 capete de acuzare pentru care a fost arestat în 2013 într-un dosar de corupţie şi pentru care risca până la 5 ani de detenţie.

Michael Applebaum primise mită de la dezvoltatori imobiliari şi mai fusese condamnat de favoritism în acordarea a două contracte, între 2007 şi 2010, pe când era primar de district.

Arestarea sa de către o unitate anticorupţie a poliţiei din Québéc a intervenit într-un climat foarte tulbure la Montréal, după dezvăluirile făcute în faţa unei comisii de anchetă publică despre un vast sistem de corupţie în care erau implicaţi responsabili municipali, partide politice, dezvoltatori imobiliari şi membri ai crimei organizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.