Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în ALDE: 'Plouă' cu acuzaţii şi cereri de demisie la cel mai înalt nivel

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

Scandal imens în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. După ce un parlamentar i-a cerut demisia şefului Senatului chiar în plenul Parlamentului, totul a luat-o razna. În teritoriu, sunt acuzaţii extrem de dure, dar şi cereri de demisie la cel mai înalt nivel.

Citeşte şi: Tragedie în munţii Apuseni: Doi elveţieni au murit după un accident cu ATV-ul

Copreședintele organizației municipale ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath, care este și Secretar General al organizației județene a ALDE Cluj, cere demisia din funcția de Copreședinte ALDE Cluj a deputatului Steluța Cătăniciu. În opinia lui Leonard Horvath, Steluța Cătăniciu trebuie să își asume rezultatele catastrofale de la alegerile locale. ”Doamna Steluța Cătăniciu este principalul artizan al strategiei aplicate la alegerile locale. În ciuda opoziției membrilor ALDE Cluj, ea a decis să susținem un candidat independent, precum și alianța locală cu PSD în Cluj-Napoca. Alegătorii noștri au fost aruncați în confuzie: au trebuit să voteze o siglă pe buletinul de vot pentru primar, o alta pe buletivul de vot pentru Consiliul Local și o treia pe buletinul de vot pentru Consiliul Județean. Ca urmare a acestei strategii promovate de Steluța Cătăniciu, ALDE a pierdut șansa de a fi reprezentat în Consiliul Județean, iar în Consiliul Local Cluj-Napoca are un singur consilier. Toate analizele arătau că, dacă am fi mers independent la alegerile locale, partidul ar fi obținut minim doi consilieri locali și trei consilieri județeni. Cei doi copreședinți ai ALDE au sacrificat aceste șanse din dorința de a-și păstra posibilitatea de a candida pe o eventuală listă comună PSD-ALDE la alegerile parlamentare. Pentru promovarea managementului defectos al liderilor organizației se impune mai multe demisi de onoare și mai multă responsabilitate in campania pentru parlamentare. În prezent drept urmare a discuției cu mai mulți colegi din forurile de conducere al Biroului Județean Cluj, organizația este debusolată și nemotivată pentru a intra în bătălia alegerilor parlamentare. Toți aceștia așteaptă o schimbare de optică în sânul organizației.

Pentru a preveni repetarea unor asemenea situații și la alegerile parlamentare, îi cer Copreședintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să aplice cu maximă strictețe la alegerile parlamentare criteriile de integritate care au fost valabile și la alegerile locale. Mă raliez în acest context poziției exprimate de Președintele executiv al ALDE la nivel național, senatorul Vasile Nistor”, a declarat Copreședintele ALDE Cluj-Napoca, conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Candidat din Republica Moldova: 'Am negociat cu Putin dar nu am stat în genunchi ca Dodon' / FOTO

Şi asta nu e tot. E scandal şi în organizaţia de tineret a partidului lui Tăriceanu. "Tineretul ALDE s-a întrunit, la acest sfârșit de săptămână, la Sinaia pentru a participa la Academia Liberală, în cadrul căreia au loc stadii de pregătire politică pentru tinerii ce vor reprezenta viitoarea clasă politică a României. Principalul scop al acestei întâlniri, sub egida Academiei Liberale, a fost educația politică. Cu această ocazie a fost luată în discuție situația creată zilele trecute de către senatorul ALDE Vasile Nistor, care a continuat să posteze în spațiul public o serie de neadevăruri cu privire la organizația de tineret a partidului.

Citeşte şi: Traian Băsescu: 'Să ne spună Kovesi dacă a fost la Ghiţă acasă, la Ploieşti'

În acest context, ne dezicem de toate declarațiile domnului Nistor, sau ale unor foști membri ai TLDE, și nu acceptăm ca organizația de tineret ALDE să fie folosită în interesele personale ale unor indivizi precum domnul senator, fără decență și verticalitate politică. Aceste atacuri din spațiul public vin din partea unor persoane de o moralitate reprobabilă, care încearcă prin atacurile la adresa ALDE să-și negocieze locuri în alte partide pentru alegerile parlamentare. Pe această cale, membrii TLDE anunță public că nu tolerează astfel de persoane în cadrul organizației, care au trădat spiritul liberalismului autentic reprezentat de ALDE.", spun cei din tineretul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.