Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Brazilia: Un ministru a fost arestat

jurnaldevrancea.ro
catuse

Antonio Palocci, ministru de finanţe al fostului preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva în perioada 2003-2006 şi şeful de cabinet al fostei preşedinte Dilma Rousseff în 2011, a fost arestat luni în cadrul anchetei privind scandalul de corupţie Petrobras, au anunţat mass-media braziliene, relatează AFP. Antonio Palocci, unul dintre cei mai influenţi membri ai Partidului Muncitorilor (PT, stânga), a fost arestat în legătură cu scandalul în care fostul preşedinte Lula este acuzat de corupţie şi spălare de bani.

Aflat la conducerea Ministerului de Finanţe în 2003 în momentul sosirii la putere a lui Luiz Inacio Lula da Silva, Antonio Palocci a reuşit să liniştească pieţele financiare speriate de alegerea fostului sindicalist şi a restabilit stabilitatea economică. Palocci a fost însă nevoit să demisioneze în 2006 din funcţia de ministru după ce a fost implicat într-un scandal privind încălcarea secretului bancar. La fel, în iunie 2011, Antonio Palocci, la acea vreme şeful de cabinet al preşedintei Dilma Rousseff a trebuit să demisioneze după acuzaţii de îmbogăţire ilicită. Poliţia a confirmat arestarea unui fost ministru, fără a-i furniza însă numele.

Plasat în arest preventiv, el este suspectat de trafic de influenţă în legătură cu reţelele de corupţie care leagă compania petrolieră de stat Petrobras de cel mai mare grup de construcţii din America latină, Odebrecht, a precizat poliţia. După arestarea săptămâna trecută a lui Guido Mantega, Palocci este cel de-al doilea fost ministru de finanţe arestat în cadrul acestei anchete în care fostul preşedinte Lula este acuzat de corupţie şi spălare de bani, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.