Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în SUA: 190 de democraţi i-au intentat proces lui Donald Trump

Donald Trump

Cel puţin 30 de senatori şi 166 de congresmeni democraţi i-au intentat miercuri un proces preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, la o instanţă federală, sub acuzaţia că a încălcat Constituţia acceptând bani de la guverne străine, prin firmele sale, fără acordul Congresului, transmite Reuters. Din ianuarie, când Trump şi-a început mandatul la Casa Albă, guverne ale altor ţări au făcut plăţi către cele câteva sute de firme ale preşedintelui. Conform Constituţie, Trump ar fi trebuit să ceară acordul Congresului pentru fiecare astfel de plată - ceea ce nu a făcut.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, 'MITRALIAT' din propriul guvern: 'Doar el credea că e pe viaţă în scaunul acela'

Administraţia prezidenţială de la Washington nu a răspuns solicitărilor de comentarii, dar a afirmat că interesele de afaceri ale lui Donald Trump nu contravin Constituţiei. Organizaţia Trump a anunţat că va dona Trezoreriei SUA profiturile obţinute de la clienţii care reprezintă alte ţări, dar nu va cere unor astfel de clienţi să se identifice. Departamentul Justiţiei a refuzat să comenteze. Parlamentarii cer un ordin judecătoresc prin care Trump să fie obligat să ceară acordul Congresului înainte de a accepta bani din astfel de surse, conform Agerpres.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Congresmanul John Conyers, reclamantul principal din Camera Reprezentanţilor, a afirmat că "preşedintele Trump are conflicte de interese în cel puţin 25 de ţări şi se pare că îşi foloseşte preşedinţia pentru a-şi maximiza profiturile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.