Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens în USR: Nicuşor Dan e pus la colţ de un deputat de-al său

Inquam Photos / Octav Ganea
USR

Scandal intern la USR. Liderul formaţiunii, Nicuşor Dan, e pus la colţ, pe Facebook, de un deputat. Mărul discordiei e Tudor Benga. Acesta a fost certat de Nicuşor Dan după ce a lansat un set de proiecte înaintea congresului partidului. Scandalul nu s-a oprit aici. Deputatul Adrian Claudiu Prisnel a reacţionat şi a scris un text dur pe Facebook la adresa șefului său din Uniunea Salvaţi România.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

"Am suspendat pentru cȃteva zile “dezbaterea internă” și “campania electorală legitimă” la care se referea Nicușor Dan în postarea de acum cȃteva zile în care îl ceartă pe Tudor Benga pentru… încă nu îmi e clar pentru ce. Deranjul mare pare să fie că Tudor a fost preluat de Hotnews și, pe cale de consecință, trebuie decredibilizat și acuzat de minciună. “Postarea de ieri a lui Tudor Benga, preluată de Hotnews, [...] este, din păcate, un neadevăr.”

Citeşte şi: Situație EXPLOZIVĂ în Turcia: Referendumul a fost FRAUDAT, anunț OFICIAL

Am citit cu dezamagire postarea lui Nicușor și, am decis să nu reacționez imediat pentru a nu da foc satului înainte de sărbători; în retrospectivă îi cer scuze lui Tudor pentru că nu l-am susținut imediat.

Postarea lui Tudor Benga, nu este, din păcate, un neadevăr.

Fabricarea consimțămȃntului

Dezbaterea internă nu există de facto, așa cum spune și Tudor, ci este “fabricarea consimțămȃntului” la scara universului USR, pe modelul de propagandă descris de Chomsky.

Calendarul de care vorbește Nicușor este real și arată schematic așa:

1. Foarte mulți oameni pun într-o găleată amendamente la statut.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din găleată și le introduce în statut.

3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, într-o ședință de lucru a unui for nestatutar.

Nu avem un dialog ci o mulțime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună.

Nu e o dezbatere.

Deficit de democrație

Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru că îți lasă impresia că participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totuși, pentru că puterea editorială este concentrată la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat două, cam așa am participat și noi la decizie. Am văzut deja forma statutului așa cum a ieșit din acest proces și se regăsesc pe acolo și vreo două amendamente formulate în spiritul USR Optimist, dar de ieșit a ieșit “așa cum trebuie.”

Citeşte şi: Fost senator celebru,în RĂZBOI cu justiţia: Vrea să demonstreze că a făcut puşcărie degeaba/DOCUMENT

Ce vom face

Cȃnd te lupți cu manipularea, nu cu puterea trebuie să vorbești ci cu ceilalți. Prezumția este că puterea știe adevarul și de aia face ceea ce face. Vom aduce în discuție zilele viitoare un statut în spiritul USR Optimist, îl vom prezenta colegilor de partid și vom insista ca la Congres electorii să voteze statutul pe care îl doresc. Căutăm un echilibru funcțional între puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului Național, a președintelui și vicepreședinților. La o primă citire, interpretez că propunerea existentă acordă de facto puteri foarte mari Președintelui prin subordonarea directă a Secretariatului General și creează, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict între Președinte și Biroul Național.

Repercusiuni

Cȃnd Cristian Ghinea a ieșit cu opinie separată a fost acuzat de manipulare, cȃnd Tudor Benga a criticat și el la rȃndul lui ce se întȃmplă, a fost și el acuzat de minciună; lui Cătălin Drulă i s-a spus că e trădător. Aștept cu nerăbdare să văd eu unde mă încadrez: mincinos, manipulator sau mințit, manipulat și prea fraier să îmi dau seama de asta. (Public zic, că pe surse am auzit deja.)

Citeşte şi: Reacție de la Bruxelles după ultimele DEZVĂLUIRI ale lui Traian Băsescu: 'E mai bine lucrată'

De cugetat

Pentru că orice input critic a fost identificat, etichetat drept corp strain și izolat, nu pot decȃt să mă întreb dacă inputurile de genul: “You rock!” pot ajusta o eventuală direcție greșită. Se simte vreun pic de lidership și responsabilitate în inputurile alea? Partidul simte toate astea, simte nedreptatea atacurilor direcționate către Ghinea, Benga et. all și nu le validează, chiar dacă USR îi datorează foarte mult lui Nicușor.", a tunat deputatul la adresa lui Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.