Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în ALDE: Un deputat consideră RUȘINOS ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu

tariceanu constantin

Se lasă cu scandal în ALDE, după ce deputatul Cătălin Drăguşanu, co-preşedinte ALDE Neamţ, s-a referit la votul din Parlament în cazul fostului ministru Gabriel Oprea, afirmând că 'ceea ce au făcut senatorii este ruşinos'. Printre senatorii care au votat ”rușinos” se numără și șeful lui Drăgușanu, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

'Eu nu sunt judecător, nu mă pricep să fac dreptate, iar Parlamentul nu este cel care trebuie să facă diferenţa în astfel de situaţii. Eu mă dezic de astfel de gesturi. Ceea ce au făcut senatorii este ruşinos. Trebuie să ţinem cont că Gabriel Oprea a făcut ceea ce a făcut nu ca parlamentar, ci ca ministru. Deci legea răspunderii ministeriale ar fi trebuit să îi poată ridica imunitatea ministrului Oprea fără ca să mai fie nevoie să vină în Parlament', a declarat deputatul Cătălin Drăguşanu la o conferinţă de presă.

Citește și: Cel mai TRĂSNIT campionat mondial: Întrecere de CĂȚĂRAT PE STÂLPI / VIDEO

Co-preşedintele ALDE Neamţ a mai spus că, de multe ori, votul pentru ridicarea imunităţii unui parlamentar are la bază relaţiile personale.

'Aici au intervenit relaţii personale pe care ministrul (Gabriel Oprea - n.r.) le-a avut cu anumiţi senatori. Au fost şi cazuri în Camera Deputaţilor în care anumiţi deputaţi, când aveau de primit votul colegilor erau în stare să te sune, să îţi trimită mesaje, să te salute, când de altfel nici nu te bagă în seamă. Eu nu mă pricep la chestiuni de justiţie, nici nu vreau să discut pe marginea lor. Justiţia trebuie să îşi facă treaba aşa cum spune Constituţia şi legea. Cred că trebuie modificată legea răspunderii ministeriale şi să nu mai treacă prin Parlament', a declarat co-preşedintele ALDE Neamţ.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Un tată își târăște fiica, de păr, printr-un magazin / VIDEO

Deputatul Cătălin Drăguşanu a mai spus că în mandatul său a votat de fiecare dată pentru ridicarea imunităţii parlamentare, indiferent de partidul din care provenea deputatul în cauză.

Luni, senatorii au respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Au votat împotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 "pentru". Şase voturi au fost anulate, informează agerpres.ro.

Citește și: În una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, peste 42% dintre bărbați sunt VIRGINI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.