Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Coaliția guvernamentală din Germania pe posibila recunoaștere a anexării Crimeei la Rusia

crimeea

Un aliat important al cancelarului german, Angela Merkel, l-a avertizat pe ministrul de externe şi pe colegii social-democraţi ai acestuia (SPD) împotriva unei abordări mai prietenoase a Rusiei în contextul crizei din Ucraina, potrivit săptămânalului Spiegel, citat de AFP. 

"Îl cunosc pe Frank-Walter Steinmeier ca fiind un diplomat sensibil. Şi noi ne dorim dialogul cu Rusia", a declarat liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Horst Seehofer, într-un interviu publicat sâmbătă. 

"Dacă Steinmeier îşi va continua, însă, propria formă de diplomaţie în paralel cu cancelarul, va fi extrem de periculos", a avertizat Seehofer a căruia formaţiune bavareză (CSU, de orientare conservatoare) este partener guvernamental alături de Uniunea Creştin-Democrată, condusă de Angela Merkel, şi de SPD. 

Afirmaţiile sale au intervenit după ce Matthias Platzeck, preşedinte al Forumului de afaceri germano-rus şi fost lider al SPD, a propus în cursul acestei săptămâni ca Occidentul să recunoască anexarea Crimeii la Rusia pentru a salva faţa preşedintelui rus, Vladimir Putin. 

Platzeck a fost primul oficial german cu rang înalt care a afirmat că Occidentul trebuie să aprobe anexarea Crimeii ca o cale spre rezolvarea crizei din Ucraina. Ministrul Steinmeier a respins această idee. 

Horst Seehofer a recunoscut că unii membri ai partidului său se pronunţă, de asemenea, pentru o atitudine mai amicală faţă de Rusia, dar acest lucru este mai greu de atins cu semnale contradictorii din partea social-democraţilor. 

Ţările occidentale au nevoie să afişeze unitate, iar guvernul german să vorbească pe o singură voce, a mai spus politicianul bavarez, dorinţă pe care o va face cunoscută în cursul unei întâlniri la vârful coaliţiei guvernamentale, programată pentru marţi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.