Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Israel: Soția premierului, acuzată de delapidare. Trai de lux pe banii contribuabililor

netanyahu

Sara Netanyahu, soţia prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a fost interogată timp de aproape 11 ore pentru presupuse delicte privind folosirea necorespunzătoare a unor fonduri publice în administrarea reşedinţei oficiale, transmite vineri EFE, potrivit agerpres.ro

Interogatoriul a avut loc începând de joi, ora locală 13:00, până aproape de miezul nopţii, într-o circumscripţie de poliţie din oraşul Lod, a informat joi cotidianul Yediot Aharonot, care nu precizează natura posibilelor delicte care sunt anchetate, dar menţionează că printre cei anchetaţi se numără, în calitate de suspect principal, şi Guil Shefer, fost şef de cabinet al prim-ministrului israelian şi care este anchetat într-un alt caz de hărţuire sexuală împotriva unei cântăreţe străine.

Avertismentul Europol care înfioară toată Europa


'Insist asupra faptului că nu veţi descoperi nimic pentru că nu este nimic de descoperit', a declarat Sara Netanyahu, potrivit ziarului Haaretz. 

Procuratura nu a dezvăluit natura delictelor anchetate, dar mass media locale dau asigurări că acestea ar avea legătură cu un caz mai vechi în care soţia lui Netanyahu a solicitat servicii de catering şi bucătari pentru evenimente private ale familiei, iar aceste servicii ar fi fost plătite din bugetul oficial. Într-un al doilea caz, procuratura anchetează dacă o infirmieră care avea grijă de tatăl Sarei Netanyahu a fost plătită din bani publici, iar un al treilea caz vizează un electrician afiliat partidului aflat la guvernare, Likud, şi care ar fi realizat lucrări la reşedinţa privată din oraşul Cezareea, fiind plătit din banii contribuabililor.

Guvernul vrea să NUMERE toți bugetarii. Cine se OPUNE


Ultimele suspiciuni se adaugă altor cazuri judiciare de tratament abuziv al funcţionarilor publici de la reşedinţa oficială. În februarie, un tribunal israelian a decis că atitudinea Sarei Netanyahu faţă de un angajat al reşedinţei oficiale a fost 'abuzivă şi dăunătoare' şi a impus statului plata a 170.000 de şekeli (38.919 euro) ca despăgubire, considerând că statul este responsabil de contractul angajatului respectiv. Potrivit deciziei judecătoreşti, abuzurile includeau 'pretenţii exagerate, insulte, umilinţă şi accese de furie', precum şi efectuarea de 'îndelungate ore suplimentare'. 

În 2010, o altă angajată a dat-o în judecată pe Sara Netanyahu pentru abuz, tratament despotic şi umilitor, pentru neplata salariului minim, a sporurilor şi a concediului de odihnă pe perioada cât a lucrat la reşedinţa din Cezareea a soţilor Netanyahu, între 2004 şi 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.