Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în justiție: Procurorii sunt revoltați o decizie a judecătorilor într-un celebru caz

ebihoreanul.ro
justitie

E iar scandal în justiție într-un caz care a șocat România! Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a contestat decizia Curții de Apel București de extrădare a româncei Anamaria Nedelcu, femeia acuzată în Canada că și-a răpit copilul.

”Prin sentinţa penală nr. 90 din data de 24.05.2016, pronunţată în dosarul nr. 2559/2/2016 înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală, instanţa a dispus admiterea cererii de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada împotriva persoanei extrădabile NEDELCU ANAMARIA, pentru judecarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răpire, cu încălcarea unui ordin de custodie, fapte pedepsite conform dispoziţiilor art. 282 alin. 1 a din Codul penal canadian. De asemenea, în baza art. 43 alin. 6 din Legea nr. 302/2004 republicată, a dispus luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei extrădabile NEDELCU ANAMARIA, de la data rămânerii definitive a hotărârii până la predare.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Având în vedere faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română, împotriva sentinţei penale nr. 90 din data de 24.05.2016, pronunţată în dosarul nr. 2559/2/2016 înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală, s-a formulat contestaţie în conformitate cu dispoziţiile art. 52 alin. 8 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală republicată, calea de atac fiind suspensivă de executare.”, e anunțul procurorilor.

De altfel, procurorii au anunţat că se opun extrădării mamei şi în timpul desfăşurării procesului în instanţă.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

Magistraţii de la CAN au admis, marţi, cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare canadiene în cazul femeii acuzate că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România.

Mai mult, CAB a dispus ca Ana Maria Nedelcu să fie arestată în vederea extrădării, însă această hotărâre nu este executorie şi se aplică de la data rămânerii definitive a acestei decizii.

Citește și: El e bărbatul cu cel mai mare penis din lume, dar nimeni nu-l vrea / VIDEO 18+

Decizia a fost luată de judecătorul Adrian Podar, cel care de altfel a şi arestat-o pe femeie pe 13 aprilie, aceasta fiind eliberată apoi după o săptămână.

Autorităţile canadiene au trimis în România o cerere de extrădare formulată pentru Ana Maria Nedelcu, urmărită penal în Canada pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârşită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privindu-l pe minor erau exercitate de ambii părinţi.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susţine că, în anul 2001, a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cei doi având un băieţel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent şi o bătea. În 2013, Ana Maria Nedelcu susţine că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obţinut în instanţă tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.