Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în justiție: Separarea carierei judecătorilor de cea a procurorilor provoacă NEMULȚUMIRI

justitie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că ia în calcul schimbarea statutului procurorului, în sensul că acesta ar putea să nu mai fie magistrat. Ministrul a precizat că aşteaptă propunerile CSM în acest sens.

"Aştept propunerea CSM în legătură cu procurorii, dacă rămân magistraţi, dacă sunt pe acelaşi palier cu judecătorii. Dacă procurorul nu va mai fi magistrat, nu mai poate să treacă să fie judecător şi invers", a declarat la Antena 3 Tudorel Toader.

Halep, mesaj EMOȚIONANT pentru mama sa, după victoria de la Roland Garros

Precizările au fost făcute după ce, pe 29 mai, la Constanţa, şefii de tribunale au adoptat o Rezoluţie prin care solicită "separarea atribuţiilor CSM referitoare la cariera judecătorilor şi procurorilor".

Asociaţia Procurorilor din România susţine că schimbarea statutului procurorului, în sensul ca acesta să nu mai fie magistrat, ar afecta funcţionarea statului de drept şi ar fi în contradicţie cu deciziile CCR. Ministrul justiţiei anunţa că aşteaptă propunerea CSM în legătură cu acest subiect.

"Modificarea statutului procurorului ar fi o gravă eroare, ar aduce grave prejudicii funcţionării statului de drept, va genera nişte mişcări foarte periculoase pentru că nimeni nu va mai dori acestă carieră. Ar fi o problemă din punct de vedere al independenţei procurorului, în momentul în care va fi un agent al statului nu va mai avea independenţa de care se bucură un magistrat, ca în acest moment. Va slăbi lupta împotriva infracţionalităţii, ar contraveni deciziilor CCR în care se stabileşte că judecătorii şi procurorii au statut identic. Pe de altă parte, domnul ministru a făcut trimitere la deciziile CCR. Colegii (n.r judecători) nu au contestat statutul de magistrat al procurorului", a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Gabor, preşedinte al Asociaţiei Procurorilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.