Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlamentul European. Eurodeputat român, despre un coleg: Este o ruşine

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Un europarlamentar român îi dă o replică dură unui coleg din Parlamentul European, după o declaraţie considerată xenofobă. Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a reacționat la declarațiile colegului său din PE Gianluca Buonanno, eurodeputat independent, la adresa românilor din Italia. Europarlamentarul italian a declarat că „nu dă doi bani pe sinuciderea deținutului român și că ar fi mulțumit doar dacă toți românii din Italia ar reveni acasă”.

„Italia este un stat reprezentativ al Uniunii Europene și unul dintre cei mai vechi și serioși parteneri economici și politici ai României. Este dezamăgitor să vezi că un produs politic italian, cum este Gianluca Buonanno ajunge într-o funcție de responsabilitate cum este Parlamentul European, doar pentru a prolifera declarații inumane, rasiste și xenofobe inclusiv la adresa cetățenilor români”, a declarat Victor Negrescu.

„Suntem datori să reacționăm la atacurile rasiste de orice fel, cu atâț mai mult când acestea au loc la nivel european. Politica pe care o face europarlamentarul italian este o rușine pentru toate valorile pe care Uniunea Europeană le apără.

Apreciez delimitarea autorităților italiene de toate declarațiile gardienilor din sistemul public de penitenciare care, folosind același model ca al lui Buonnano, au dat declarații rasiste și inumane în spațiul public”, a mai spus Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD a depus, încă de anul trecut, prima petiție în Parlamentul European împotriva discriminării românilor, o inițiativă comună cu deputatul PSD Andrei Dolineaschi.

Cei peste 20.000 de semnatari ai Petiţiei cer Parlamentului European „adoptarea unei rezoluţii pentru condamnarea tratamentului nedrept și discriminatoriu” împotriva românilor, precum și „adresarea unei solicitări Comisiei Europene pentru realizarea unei anchete preliminare cu privire la numeroasele discriminări publice la care au fost și sunt supuși românii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.