Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în piața biocidelor: Firma cu cele mai mari contracte are sediul pe un câmp

scandal

Un nou scandal e pe cale să izbucnească pe piața biocidelor. Dacă credeați că Hexi Pharma e singura firmă care produce astfel de substanțe și beneficiază de contracte mari, v-ați înșelat. Principala societate care câștigă cele mai mare contracte are sediul pe un câmp din județul Prahova.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista cu toate contractele pentru biocide încheiate de spitale anul trecut. După valoarea totală a contractelor, Hexi Pharma este pe locul secund, după AL CARINA SRL. O singură comandă a societăţii Al Carina valorează mai mult decât 600 de contracte ale Hexi Pharma. Una dintre listele publicate de Ministerul Sănătăţii cuprinde numele celor 12 furnizori de dezinfectanţi care au încheiat anul trecut contracte de 27 milioane de lei cu spitale din toată ţara. Primii jucători pe piaţa biocidelor sunt Al Carina, Hexi Pharma şi Remix Com, conform TVR.

Citește și: Femeia făcută celebră de Ponta dă de pământ cu guvernul Cioloş: 'Favorizează evaziunea fiscală'

Anul trecut, Al Carina, o firmă din Ploieşti, a încheiat un singur contract de peste 10 milioane de lei cu Spitalul din Tîrgu Mureş. Asta în timp ce Hexi Pharma a obţinut în total 8 milioane de lei din peste 600 de contracte. La sediul trecut în acte de către Al Carina nu există nicio societate. E doar o casă de locuit. La adresa indicată telefonic de un reprezentant al firmei Al Carina SRL, cei de la TVR au găsit doar un depozit în câmp.

Citește și: Abia acum s-a aflat asta despre Dan Condrea: 'Îl ura de moarte'

Firmele care domină piaţa din România au avut anul trecut contracte cu unităţile sanitare de stat de aproape 52 de milioane de euro, atât pentru biocide, reactivi, cât şi pentru aparatură medicală. Unii dintre cei mari distribuitori au fost chemaţi la guvern pentru a negocia noul caiet de sarcini pentru achiziţia biocidelor. Printre aceştia şi reprezentanţii firmei Sante International, cea care a introdus pe piaţă, în anii ’90, dezinfectanţii profesionali. Până atunci se foloseau cloramina, varul şi formolul. Noile reguli de achiziţii vor trebui respectate şi de spitalele care nu sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii. Guvernul a luat la puricat toate contractele de achiziţii din spitale. Până acum, Corpul de control al premierului a trimis la Parchet documente ridicate de la spitalul Floreasca şi de la cel de Arși, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.